Åbningstider:
1. og 2. onsdag i måneden: 11-21

Entré:
Voksne: 45 kr.
Grupper (min. 15 pers.): 35 kr. pr. pers.
Børn og unge 0-17 år: Gratis
Handikapledsagere: Gratis ved fremvisning af ledsagerkort.

Årskort:
Årskort voksne: 350 kr. / 250 kr. for museumsforeninger tilknyttet besøgsteder under ROMU
Årskort u. 27 år: 150 kr.

Årskort indeholder følgende:

• Ubegrænset adgang til alle ROMUS besøgssteder (undtaget Domkirkemuseet) i et år fra udstedelsesdato
  • Rabat på udvalgte arrangementer
  • 10 % rabat på udvalgte varer i ROMUS museumsbutikker på Roskilde Museum, Lejre Museum, Sankt Laurentius og Frederikssund Museum
  • 10 % rabat på ROMUs egne publikationer
  • Tilsendt nyhedsbrev

Parkeringspladser
Lige ved siden af Frederikssund Museum ligger en stor grusplads med gratis parkering. Tilkørsel via Skovnæsvej.

Kørestole
Man kan komme rundt på hele museet som kørestolsbruger. Enkelte steder i museets udeareal kan være svært fremkommelig.

Barnevogne
Der er mulighed for at parkere barnevogne foran museets hovedindgang.

Fotografering
Man må gerne fotografere på museet.

Kæledyr
Vi er glade for dyr! Men da vi har fødevarer både i butik og café må kæledyr ikke medbringes på museet. Undtaget herfra er førerhunde.

Rygning
Rygning er ikke tilladt på museet.

Ankomst med tog
Fra Frederikssund Station er der ca. 20 minutters gang til museet. Derudover kan du tage bus 230R eller 318 fra Frederikssund Station. Find din rejse med DSB’s rejseplan her dsb.dk

Ankomst med bil
Find vej med Kraks ruteplan

Mord på museet!

I vinterferien har Frederikssund Museum brug for din hjælp – der er nemlig sket et mord!!! Teatertruppen Pilgrimmene, der skulle have spillet 4 forestillinger på Frederikssund Museum om reformationen har måttet aflyse. Deres hovedrolleindehaver er fundet myrdet, og politiet kan ikke komme videre i efterforskningen. De har brug for hjælp. DIN hjælp.
Ved indgangen får du udleveret politirapporten, og når du har sat dig godt ind i, hvad der er sket, er det tid til at gennemsøge museet for spor, der kan fortælle, hvem morderen er. Din eftersøgning vil bringe dig rundt overalt på museet, hvor truppen færdedes – også backstage! Måske møder du nogen på din vej, der har set noget? For hvad lavede hoved-rolleindehaveren egentlig på museet om aftenen? Hvem er det, der hvisker i kælderen, og har mordet noget med reformationen at gøre? En ting er sikkert: Der er nogen, der ikke fortæller hele sandheden. Måske bliver det dig, der får opklaret sagen!
Tid, pris, sted:
12.–16. februar. Alle dage kl. 11.00-14.00
45 kr. 0 – 17 gratis
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Plastfri Roskilde Fjord

Torsdag d. 22. februar kl. 19.00 – 20.30 inviterer Frederikssund Museum til foredrag omhandlende plastikforurening på lokalt og globalt plan. Problemet med plastik i naturen er særligt synligt i udviklingslande, men også herhjemme i Danmark ser vi plastik rundt omkring i miljøet – der hvor det slet ikke hører til. Som en del af Nationalparken Skjoldungernes Land er Roskilde Fjord særligt udvalgt til et projekt under Plastfrit Hav – et stærkt samarbejde mellem Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien – med det formål at undersøge plastikforureningens omfang, kilder og effekter i et naturligt dansk økosystem.

Sammen med forskere fra RUC og Aarhus Universitet, kortlægges forureningen i og ved fjorden, og de lokale borgere og lokalsamfundet omkring fjorden inddrages i at igangsætte konkrete tiltag som løsning på plastforurening. Kom og hør mere, når projektleder og biolog fra Plastic Change, Claudia Sick, fortæller om projektets aktiviteter og foreløbige resultater – og bliv måske selv en del af løsningen.

Tid, pris, sted:
22. februar, kl. 19.00 – 20.30
45 kr. Billetter købes i museets butik eller på billetto.dk
Entré til museet er inkluderet i billetprisen
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

MUSEETS VENNER

Færgegårdens Venner er støtteforeningen for Frederikssund Museum. Foreningen arbejder for at skabe et levende kulturmiljø på museet til glæde for egnens beboere. Dette gøres blandt andet gennem afholdelse af en række aktiviteter på museet i årets løb, samt ved praktisk arbejde ved afholdelse af museale arrangementer.

Havelauget:
Udover ovenstående har Færgegårdens Venner også et havelaug, der hjælpe til med at holde museets store haveanlæg. Havearkitekt Mette Rønne står i spidsen for lauget. Du kan kontkate Mette på T 4752 2481 eller E haven@fgven.dk

Praktisk:
Skulle du havde lyst til at støtte dit lokale museum, så meld dig ind i Færgegårdens Venner. Dette gøres ved at at indbetale 100 kroner (et års medlemsskab for en husstand) på reg. nr. 2670 og kontonummer 8974 161 762. Husk at skrive telefonnummer, mailadresse og navn.

BUTIK

Tid til en kop kaffe og en is!
Slut dit besøg på Frederikssund Museum af i museets skønne museumsbutik
I butikken finder du et varieret og spændende udvalg af varer med tilknytning til Roskilde fjord. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknyttet. Billetter til museets udstilling samt til arrangementer købes i museumsbutikken.

Butikken tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. Vi sælger kaffe, te, juice og sodavand samt Hansen’s Is og chokolade. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er ganske gratis at besøge museets butik

Har du spørgsmål til butikken, er du velkommen til at ringe til museumsbutikken på: