Foredrag ved Adjunkt, Ph.d. Andreas Bonde Hansen
Winter is coming… og så endda på en dejlig forårsaften i maj. Mens vi i spænding venter på premieren på den nye sæson af tv-serien Game of Thrones, giver Frederikssund Museum dig nu muligheden for at fordybe dig i virkeligheden Westeros. For mens mange finder middelalderens historie kompleks, uoverskuelig og uinteressant, synes millioner af mennesker verden over samtidig, at fortællingerne i Game of Thrones er både dragende og medrivende. Men disse to har en lang række fællestræk, og i TV-serien findes en hel del referencer til konkrete historiske hændelser, symboler og metaforer, som er hentet direkte fra Europas (og måske Danmarks?) middelalderhistorie og kulturarv.
Aftenens foredragsholder Adjunkt, Ph.d. Andreas Bonde Hansen har forsket i formidling af kulturarv fra vikingetid og middelalder, og står klar til at give et med et spændende indblik i, hvordan hit-serien på mange måder ikke er så langt fra virkeligheden endda!
3. maj kl. 19 – 20.30
Pris: 50 kr. Billetter købes på Frederikssund Museum eller på billetto.dk.

GAMES OF THRONES

Foredrag ved Adjunkt, Ph.d. Andreas Bonde Hansen
3. maj kl. 19 – 20.30
Pris: 50 kr. Billetter købes på Frederikssund Museum eller på billetto.dk.

STORE HVEDE-AFTEN

Dagen før Stor Bededag d. 11. maj
Tag den lune trøje på og mød op i Færgegaardens have til en hyggelig bededagsaften. Vi inviterer på rundtur i museets forårsfine have med historier om Færgegaardens have før og nu. Aftenen rundes af ved bålstedet, hvor vi luner os på en kop kaffe eller te og nyder friskbagte hveder.

11. maj kl. 18– 21
Pris: 45. Kr for voksne. 0-17 år gratis

Museumsforening

Færgegårdens Venner er støtteforeningen for Frederikssund Museum. Foreningen arbejder for at skabe et levende kulturmiljø på museet til glæde for egnens beboere. Dette gøres blandt andet gennem afholdelse af en række aktiviteter på museet i årets løb, samt ved praktisk arbejde ved afholdelse af museale arrangementer.

Havelauget:
Udover ovenstående har Færgegårdens Venner også et havelaug, der hjælpe til med at holde museets store haveanlæg. Havearkitekt Mette Rønne står i spidsen for lauget. Du kan kontkate Mette på T 4752 2481 eller E haven@fgven.dk

Praktisk:
Skulle du havde lyst til at støtte dit lokale museum, så meld dig ind i Færgegårdens Venner. Dette gøres ved at at indbetale 100 kroner (et års medlemsskab for en husstand) på reg. nr. 2670 og kontonummer 8974 161 762. Husk at skrive telefonnummer, mailadresse og navn.

CAFÉ OG BUTIK

Ta` tid til en kop kaffe og en is!
Slut dit besøg på Frederikssund Museum af i museets skønne museumsbutik med tilhørende caféudskænkning.
I butikken finder du et varieret og spændende udvalg af varer med tilknytning til Roskilde fjord. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknyttet. Billetter til museets udstilling samt til arrangementer købes i museumsbutikken.

I museets caféudskænkning tilbyder vi dig muligheden for at stille tørsten og den søde tand. Vi sælger kaffe, te, juice og sodavand samt Hansen’s Is og chokolade. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er ganske gratis at besøge museets butik og caféudskænkning

Har du spørgsmål til butikken, er du velkommen til at ringe til museumsbutikken på: