Færgegårdens Venner er støtteforeningen for Frederikssund Museum. Foreningen arbejder for at skabe et levende kulturmiljø på museet til glæde for egnens beboere. Dette gøres blandt andet gennem afholdelse af en række aktiviteter på museet i årets løb, samt ved praktisk arbejde ved afholdelse af museale arrangementer.

Havelauget:
Udover ovenstående har Færgegårdens Venner også et havelaug, der hjælpe til med at holde museets store haveanlæg. Havearkitekt Mette Rønne står i spidsen for lauget. Du kan kontkate Mette på T 4752 2481 eller E haven@fgven.dk

Praktisk:
Skulle du havde lyst til at støtte dit lokale museum, så meld dig ind i Færgegårdens Venner. Dette gøres ved at at indbetale 100 kroner (et års medlemsskab for en husstand) på reg. nr. 2670 og kontonummer 8974 161 762. Husk at skrive telefonnummer, mailadresse og navn.

Skipperskole…

På Færgegården. Ohøj! Kom og brug en dag i sommerferien med udsigt over fjorden, når Frederikssund Museum, Færgegården, inviterer børn og deres voksne til en dag på Skipperskolen.
Her kan børnene prøve kræfter med sømandslivet, og museets dygtige skipperlærere vil fortælle maritim historie om søfarer, matroser og sejlere, mens børnene binder knob, bygger både og finder deres indre skipper frem.
Der vil være rig mulighed for at opleve museets udstilling ”menneske og fjord”, der fortæller den berigende historie om det særlige bånd mellem fjorden og de mennesker, der har levet ved den – fx mellem skipper og hav!
Mød en bådebygger
Nogle af dagene kan du oven i købet møde museets egen bådebygger, Lasse Vestergård, og blive klogere på, hvordan man byggede joller og sejlede dem.
Museet har nogle fantastiske, gamle fjordjoller som en del af samlingen af historiske genstande. De sejlede engang på Roskilde fjord og blev måske brugt af en fisker så gæv som dig! Nu bliver de passet og plejet af Lasse. Hør ham fortælle og mærk duften af frisk træ, når vi 10. -12. juli holder åbent i bådebyggerens værksted.
Tid, pris, sted:
3.-5. og 10.-12. juli, alle dage kl. 10-14
(Bådebyggerens værksted er åbent 10.-12. juli kl. 10-14)
Alm. entré. Voksne: 50 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis.
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Barndom på Sct. Hans

Hør om livet som lægesøn på Sct. Hans i 1950érne. I 1950érne boede der 2000 patienter på Sct. Hans – og lige så mange ansatte. Gå en tur på Sct. Hans med turleder, Karsten Munkvad, som voksede op som lægesøn på hospitalet i 1950érne.

21. juli fra 10.00 – 12.00.
Mødested: Cafeen Sct. Hans Have.
Turleder: Karsten Munkvad.
Pris: 50 kr. pr. person. Billetter købes på billetto.dk
Begrænset antal billetter
Bag turen står: Sct. Hans Museum og Nationalpark Skjoldungernes Land.

Husk
Gode sko og tøj efter vejret.
Parkering på hospitalets område.

MUSEETS VENNER

Havelauget:

Praktisk:

BUTIK

Tid til en kop kaffe og en is!
Slut dit besøg på Frederikssund Museum af i museets skønne museumsbutik
I butikken finder du et varieret og spændende udvalg af varer med tilknytning til Roskilde fjord. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknyttet. Billetter til museets udstilling samt til arrangementer købes i museumsbutikken.

Butikken tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. Vi sælger kaffe, te, juice og sodavand samt Hansen’s Is og chokolade. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er ganske gratis at besøge museets butik

Har du spørgsmål til butikken, er du velkommen til at ringe til museumsbutikken på: