26. august kl. 14.15 inviterer Frederikssund Museum til rundvisning i museets udstilling. Hør historien om, hvordan Roskilde Fjord i tusinder af år har udgjort livsgrundlaget for de mennesker, der har bosat sig langs dens bredder. Oplev det hidtil ældste fund fra fjorden og hør om dengang man spiste østers til middag. Mød en rigtig viking, og find ud af hvad datidens svar var på nutidens Rolex ur.

Vi fortæller også om, hvordan Roskilde Fjord i efterkrigstiden ændrede rolle fra spisekammer til rekreativt område – og hvilken afgørende betydning det har haft for bebyggelse og landskab omkring fjorden.

Tid, pris, sted
26. august kl. 14.15-15
Voksen 45 kr. Under 18 år: Gratis
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Til top
post-37

Få fingre i historien!

BEGIVENHED

26. august kl. 12-14 inviterer Frederikssund Museum til historisk værksted for børn. Tør du få fingrene helt ned i historien? Du får en udfordring, hvor du skal både skal bruge din nysgerrighed, lidt vovemod og al din kreativitet. Vi mødes på museet, for vi skal en tur i udstillingen og finde lige præcis den ting, som er dagens udfordring: det kan være en oldtidsting, eller det kan være noget fra dengang dine bedsteforældre var børn. Så går turen til værkstedet, og nu skal du helt tæt på historien: Måske skal du lave et skelet? Eller et oldstidssmykke? Eller måske finder du på at lave din helt egen ting med inspiration fra historien.
Tid, pris, sted
26. august kl. 12-14
Voksen 45 kr. Under 18 år: Gratis
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 3, Jægerspris

post-1307

Menneske og fjord

BEGIVENHED

26. august kl. 14.15 inviterer Frederikssund Museum til rundvisning i museets udstilling. Hør historien om, hvordan Roskilde Fjord i tusinder af år har udgjort livsgrundlaget for de mennesker, der har bosat sig langs dens bredder. Oplev det hidtil ældste fund fra fjorden og hør om dengang man spiste østers til middag. Mød en rigtig viking, og find ud af hvad datidens svar var på nutidens Rolex ur.

Vi fortæller også om, hvordan Roskilde Fjord i efterkrigstiden ændrede rolle fra spisekammer til rekreativt område – og hvilken afgørende betydning det har haft for bebyggelse og landskab omkring fjorden.

Tid, pris, sted
26. august kl. 14.15-15
Voksen 45 kr. Under 18 år: Gratis
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

post-373

FÆRGEGÅRDENS VENNER

BEGIVENHED

Færgegårdens Venner er støtteforeningen for Frederikssund Museum. Foreningen arbejder for at skabe et levende kulturmiljø på museet til glæde for egnens beboere. Dette gøres blandt andet gennem afholdelse af en række aktiviteter på museet i årets løb, samt ved praktisk arbejde ved afholdelse af museale arrangementer.

Havelauget:
Udover ovenstående har Færgegårdens Venner også et havelaug, der hjælpe til med at holde museets store haveanlæg. Havearkitekt Mette Rønne står i spidsen for lauget. Du kan kontkate Mette på T 4752 2481 eller E haven@fgven.dk

Praktisk:
Skulle du havde lyst til at støtte dit lokale museum, så meld dig ind i Færgegårdens Venner. Dette gøres ved at at indbetale 100 kroner (et års medlemsskab for en husstand) på reg. nr. 2670 og kontonummer 8974 161 762. Husk at skrive telefonnummer, mailadresse og navn.

post-1304

CAFÉ OG BUTIK

BEGIVENHED

Ta` tid til en kop kaffe og en is!
Slut dit besøg på Frederikssund Museum af i museets skønne museumsbutik med tilhørende caféudskænkning.
I butikken finder du et varieret og spændende udvalg af varer med tilknytning til Roskilde fjord. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknyttet. Billetter til museets udstilling samt til arrangementer købes i museumsbutikken.

I museets caféudskænkning tilbyder vi dig muligheden for at stille tørsten og den søde tand. Vi sælger kaffe, te, juice og sodavand samt Hansen’s Is og chokolade. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er ganske gratis at besøge museets butik og caféudskænkning

Har du spørgsmål til butikken, er du velkommen til at ringe til museumsbutikken på:
T 4631 8150

 

Lukket – grundet udstillingsombygning