Stefanie Høy Brink

Fredag d. 1. marts fik Frederikssund Museum, Færgegården en ny museumsinspektør, da etnolog Stefanie Høy Brink startede på museet. Stefanie vil fremadrettet arbejde med museets udstillinger og arrangementer og vil desuden være ansvarlig for undersøgelser af områdets nyere historie.

Stefanie kommer fra en stilling som fagredaktør på det store bogværk Trap Danmark, men har også erfaring fra ansættelser i Slots- og Kulturstyrelsen og Københavns Museum, hvor hun bl.a. har arbejdet med bevaringsværdige bygninger og udstillingsopgaver. Under sin ansættelse hos Trap har Stefanie bl.a. været redaktør på det bind, som handler om Frederikssund, så hun har derfor allerede et godt indblik i den historie, som er særlig for kommunen.

”Med Stefanie har vi fået en både erfaren og dygtig medarbejder, som kan løfte de mange forskellige opgaver, som stillingen som museumsinspektør byder på. De kommende år skal vi gennemføre spændende undersøgelser af bl.a. Jægersprislejren, samt se nærmere på, hvordan Kronprinsesse Marys Bro vil påvirke livet i området. Derudover er vi i gang med en grundig gennemgang af museets samling – og så skal vi naturligvis fortsætte det gode arbejde med arrangementer, foredrag og familieaktiviteter, som de seneste år har trukket mange borgere til museet. Det er jeg helt sikker på, at Stefanie er den rette person til at løfte, og vi er derfor rigtig glade for, at hun har valgt at blive en del af museet”, udtaler museets vicedirektør Iben Bækkelund Jagd.

En af de første opgaver, som Stefanie skal i gang med, er en mindre udstilling om den nye broforbindelse, som også skal fortælle om de mange spændende arkæologiske fund, som museets har gjort i forbindelse med anlægsarbejdet.

Som museumsinspektør har man bl.a. samarbejde med mange af kommunens kulturaktører og foreninger, og det er et arbejde, som Stefanie ser rigtig meget frem til. Også museets frivillige bliver en del af Stefanies hverdag, og for at give dem og alle andre mulighed for at hilse på Stefanie, inviterer museet til:

Uformel velkomstreception

TORSDAG D. 21. MARTS KL. 14-16.

Arrangementet foregår på Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1.

Stefanie Høy Brink, ny museumsinspektør på Frederikssund Museum. Færgegården

Stefanie Høy Brink

Uformel velkomstreception

TORSDAG D. 21. MARTS KL. 14-16.

Arrangementet foregår på Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1.

I Henrik Pontoppidans fodspor

I forlængelse af filmatiseringen af Henrik Pontoppidans ”Lykke-Per” byder Frederikssunds Museum på en Pontoppidanvandring.

Turguide er Karsten Munkvad, som tager udgangspunkt i Henrik Pontoppidans liv i Østby, og de indtryk han fik fra sine mange samtaler med egnens befolkning i 1884-1886. Han blev især inspireret til at skrive noveller om livet på landet.

I 1881 blev Henrik Pontoppidan gift med Mette Marie, som stammede fra Åskildegården i Østby – og i 1884 flyttede de ind på gården.

Ruten starter ved Gadekæret, hvor Karsten Munkvad fortæller om landbyen, hvor Pontoppidan boede og skrev. Ruten får forbi Per Smeds hus – alias karakteren Zacharias fra Pontoppidans novelle ”Nådsens brød” fra 1887. Herefter går turen forbi Åskildegården og ud til Hammer (Østby havn). Vi går over til Skovgærdet, som er det gamle fiskerleje fra 1895, passerer fiskerhusene og Hellesø. Til sidst slutter turen ved Gadekæret.

Tid, pris og sted:
Lørdag den 9.marts 2019 kl. 10:00 – ca. 14:00
Mødested, start og slut: Gadekæret i Østby, Kærkrogen 8, 4050 Skibby
Billetpris: 50 kr. + eksp. gebyr.
Billet skal købes via billetto.dk (Husk at medbringe billet på dagen)
Max 30 personer. Der kan ikke købes billet v. ankomst.

Praktiske oplysninger:
Ruten er ca. 4 km.
Medbring madpakke og drikke, så holder vi en pause ved Skovgærdet.
Husk: påklædning, der passer til vejret.

MUSEETS VENNER

Færgegårdens Venner er støtteforeningen for Frederikssund Museum. Foreningen arbejder for at skabe et levende kulturmiljø på museet til glæde for egnens beboere. Dette gøres blandt andet gennem afholdelse af en række aktiviteter på museet i årets løb, samt ved praktisk arbejde ved afholdelse af museale arrangementer.

Havelauget:
Udover ovenstående har Færgegårdens Venner også et havelaug, der hjælpe til med at holde museets store haveanlæg. Havearkitekt Mette Rønne står i spidsen for lauget. Du kan kontkate Mette på T 4752 2481 eller E haven@fgven.dk

Praktisk:
Skulle du havde lyst til at støtte dit lokale museum, så meld dig ind i Færgegårdens Venner. Dette gøres ved at at indbetale 100 kroner (et års medlemsskab for en husstand) på reg. nr. 2670 og kontonummer 8974 161 762. Husk at skrive telefonnummer, mailadresse og navn.

BUTIK

Tid til en kop kaffe og en is!
Slut dit besøg på Frederikssund Museum af i museets skønne museumsbutik
I butikken finder du et varieret og spændende udvalg af varer med tilknytning til Roskilde fjord. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknyttet. Billetter til museets udstilling samt til arrangementer købes i museumsbutikken.

Butikken tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. Vi sælger kaffe, te, juice og sodavand samt Hansen’s Is og chokolade. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er ganske gratis at besøge museets butik

Har du spørgsmål til butikken, er du velkommen til at ringe til museumsbutikken på: