EN AFTEN MED SANG OG MUSIK

PÅ FREDERIKSSUND MUSEUM, FÆRGEGÅRDEN

I gamle dage blev overgange fra forår til sommer fejret Valborgsaften med sang og dans. Aftenen var dog ikke kun fyldt med musik og glæde, også trolde og hekse kom frem fra deres skjul for at holde heksesabbat og udøve trolddom mod menneskene. Derfor var Valborgsaften en vågenat, hvor det gjaldt om at holde de underjordiske borte med sang og bål, kaldet ”valborgsblus”.

Frederikssund Museum og Færgegårdens Venner holder traditionen i hævd, og inviterer børn og voksne til at synge sommeren ind i Færgegårdens smukke have. Der er mulighed for at spise medbragt mad fra kl. 18.00. Kaffe, te og saftevand kan købes til rimelige priser hos Frederikssund Museums havegruppe.

TID, PRIS, STED

30. april kl. 18 – 21