februar, 2020

27feb19:0021:00Foredrag: Øerne på Roskilde FjordVed Hans Aare i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Frederikssund

Roskilde Fjords skiftende karakter har til alle tider haft indflydelse på dyre- og fiskelivet og menneskets måde at leve på. Frederikssund Museum, Færgegårdens udstilling hedder Menneske og Fjord og har menneskets forhold til fjorden som omdrejningspunkt.
Men Roskilde Fjord har adskillige øer og holme, der hver har sin historie og et mangfoldigt dyre- og fiskeliv. Kom og bliv klogere på de historier, når Hans Aare fortæller om historierne om de forskellige øer og holme og farvandet omkring dem og påvirkningen fra istid frem til i dag.

Hans Aare har i over 40 år været formand for Jyllinge Jagtforening og ved stort set alt om øerne og dyrelivet i og omkring Roskilde Fjord.

TID, PRIS OG STED

27. februar, kl. 19.00-21.00

60 kr + billetgebyr.
Billetter købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik

Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

OBS. Museets udstilling er åben kl. 18-19. Alm. entré

(Torsdag) 19:00 - 21:00

FORBUNDET

FORBUNDET

Mini-udstilling fra 22. november 2019

INTRO

Vi hører det ofte. Havene stiger. Klimaforandringerne. Fjordens skiftende beskaffenhed har til alle tider været et livsvilkår for livet langs fjorden. Vandet stiger. Fra fersk til salt. Vandet falder. Vandet fryser. Fjorden har skiftet karakter og været både en forbindelse og forbandelse.

Men den er blevet forceret og indtaget. Fra spisekammer til rekreativt rum. Fjorden forbinder. Senest med endnu en bro. Endnu én til samlingen. Endnu en forbindelse mellem menneske og fjord.

UDSTILLINGEN

I udstillingen vil du finde adskillige forbindelser til fænomener og historier på tværs af fjorden. De er markeret med pink.

Vi indbyder dig hermed til at se udstillingen i nye sammenhænge og skabe dine egne forbindelser i udstillingen. Måske finder du én, som vi har overset?

UDSTILLINGEN KAN OPLEVES FRA 22. NOVEMBER I MUSEETS ÅBNINGSTID

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Modtag nyheder om kommende arrangementer, udstillinger, events og gode tilbud fra Frederikssund Museum, Færgegården og ROMUs andre museer i Roskilde og Lejre Kommune.

Warning: Use of undefined constant wp_reset_query - assumed 'wp_reset_query' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/romuweb/webapps/romuwpm/wp-content/themes/frederikssundmuseum/footer.php on line 105

Warning: Use of undefined constant wp_reset_query - assumed 'wp_reset_query' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/romuweb/webapps/romuwpm/wp-content/themes/frederikssundmuseum/footer.php on line 160