juni, 2019

15jun11:0015:00Hands on!Bliv klogere på fortidens håndværk

Kom tæt på fortidens håndværk og prøv selv kræfter med disse, når vi lørdag d. 15. juni omdanner museets haveanlæg og gårdsplads til små arbejdende værksteder. Her kan du møde museets arkæologer, en flinthugger, en vådbinder og en bådebygger der vil arbejde og vise deres særlige håndværk, fortæller om det og stå klar til at svare på dine spørgsmål.

Du kan f.eks. finde ud af hvorfor en  arkæolog vasker jord? Hvad et makrofossil er for noget? Eller prøve at arbejde med “tak” på Stenalderbopladsen og se flinthuggeren der tålmodigt hugger flint til redskaber. Du kan også på museets gårdsplads og i Nordlængden besøge fjordværkstedet, og møde vodbindereren der binder gammeldags fiskegarn og lærer dig at binde knob. Og så kan du tage en tur med “trækfærgen” og se bådebyggeren i fuld gang med at restaurerer museets gamle joller.

På dagen vil du møde:
Arkæolog Anders Hagensen
Arkæolog Astrid Wolff-Jensen
Flinthugger Sofus Stenak
Vodbinder Henry Leo Petersen
Bådebygger Lasse Vestergaard

Tid, pris, sted
15 juni kl. 11:00 – 15:00
Gratis deltagelse i arrangementet. Alm. entré til museets udstilling.

(Lørdag) 11:00 - 15:00

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

SKIPPERSKOLE

SOMMERFERIE PÅ FREDERIKSSUND MUSEUM

SKIPPERSKOLE

4. og 5. juli samt 1. og 2. august 2019.

Ohøj! Kom og brug en dag i sommerferien med udsigt over fjorden, når Frederikssund Museum, Færgegården, inviterer børn og deres voksne til en dag på Skipperskolen.

Her kan børnene prøve kræfter med livet til søs og de mange øvelser og overvejelser, der følger med. Museets dygtige skipperlærere vil fortælle maritim historie om søfarer, matroser og sejlere, mens børnene binder knob, bygger både og finder deres indre skipper frem.

Der vil være rig mulighed for at opleve museets udstilling ”menneske og fjord”, der fortæller den berigende historie om det særlige bånd, der også beskrives ved forholdet mellem skipper og hav!

TID, PRIS, STED

4. og 5. juli samt 1. og 2. august 2019.
Alle dage kl. 10:00 – 14:00

Færgelundsvej 1, Jægerspris

Deltagelse er gratis. Almindelig entré til udstillingen.

SKIPPERSKRØNER, LEG OG LEGENDER

Hele sommeren inviterer ROMU til skønne, spændende og sjove arrangementer på vores museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune.

Oplev sommersjov på RAGNAROCK, kig indenfor i den gamle skole, udforsk vores arkæologiske værksted, leg og bag brød på Tadre Mølle, gå på skattejagt og find Lejrekongen, hør om en barndom på Sankt Hans Hospital, lær at binde knob og hør skipperskrøner eller gå med i vikinger, myter og legenders fodspor i den skønne naturlandskab i Lejre.

Tilmeld dig ROMU Nyhedsbrev

* indicates required
Jeg bekræfter hermed, at ROMU må sende mig nyhedsmail vedr. arrangementer, events og tilbud på ROMU´s museer.
Du kan til enhver tid afmelde ROMU´s nyhedsbrev ved at klikke på afmeldingslinket nederst i de nyhedsmail, du modtager fra os.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Warning: Use of undefined constant wp_reset_query - assumed 'wp_reset_query' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/romuweb/webapps/romuwpm/wp-content/themes/frederikssundmuseum/footer.php on line 105

Warning: Use of undefined constant wp_reset_query - assumed 'wp_reset_query' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/romuweb/webapps/romuwpm/wp-content/themes/frederikssundmuseum/footer.php on line 160