september, 2019

21sep10:0014:00I Henrik Pontoppidans fodsporVandring omkring Østby i Hornsherred

I forbindelse med udgivelsen af den første store biografi om Henrik Pontoppidan ”Livsrusen” byder Frederikssunds Museum på en Pontoppidanvandring. Tag med os på rejse tilbage og forstå, hvor Pontoppidan fik inspirationen til sit forfatterskab fra. Et forfatterskab, der gav ham nobelprisen i litteratur.

Karsten Munkvad er vores turguide og han vil tage udgangspunkt i Henrik Pontoppidans liv i Østby, og de indtryk han fik fra sine mange samtaler med egnens befolkning i 1884-1886. Han blev især inspireret til at skrive noveller om livet på landet.

I 1881 blev Henrik Pontoppidan gift med Mette Marie, som stammede fra Åskildegården i Østby – og i 1884 flyttede de ind på gården.

Ruten starter ved Gadekæret i Østby, hvor Karsten Munkvad fortæller om landsbyen, hvor Pontoppidan boede og skrev. Vi forsætter forbi Per Smeds hus – alias karakteren Zacharias fra Pontoppidans novelle ”Nådsens brød” fra 1887, og herfra videre forbi Åskildegården og ud til Hammer (Østby havn). Fra Østby havn går vi til Skovgærdet, som er det gamle fiskerleje fra 1895, passerer undervejs fiskerhusene og Hellesø. Til sidst slutter turen ved Gadekæret.

Tid, Pris, Sted
21. september, kl 10-14. Ruten er ca. 4 km.
50 kr. Billet skal købes via billetto.dk. Der kan ikke købes billet v. ankomst.
Start og Slut: Gadekæret i Østby. Nærmeste adresse er Stubbevej 3, 4050 Skibby

Medbring madpakke og drikke, så holder vi en pause ved Skovgærdet.
Husk: påklædning, der passer til vejret.

(Lørdag) 10:00 - 14:00

Østby Gadekær

Stubbevej 3, 4050 Skibby

SKIPPERSKOLE

SOMMERFERIE PÅ FREDERIKSSUND MUSEUM

SKIPPERSKOLE

4. og 5. juli samt 1. og 2. august 2019.

Ohøj! Kom og brug en dag i sommerferien med udsigt over fjorden, når Frederikssund Museum, Færgegården, inviterer børn og deres voksne til en dag på Skipperskolen.

Her kan børnene prøve kræfter med livet til søs og de mange øvelser og overvejelser, der følger med. Museets dygtige skipperlærere vil fortælle maritim historie om søfarer, matroser og sejlere, mens børnene binder knob, bygger både og finder deres indre skipper frem.

Der vil være rig mulighed for at opleve museets udstilling ”menneske og fjord”, der fortæller den berigende historie om det særlige bånd, der også beskrives ved forholdet mellem skipper og hav!

TID, PRIS, STED

4. og 5. juli samt 1. og 2. august 2019.
Alle dage kl. 10:00 – 14:00

Frederikssund Museum, Færgegården
Færgelundsvej 1, Jægerspris

Deltagelse er gratis. Almindelig entré til udstillingen.

SKIPPERSKRØNER, LEG OG LEGENDER

Hele sommeren inviterer ROMU til skønne, spændende og sjove arrangementer på vores museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune.

Oplev sommersjov på RAGNAROCK, kig indenfor i den gamle skole, udforsk vores arkæologiske værksted, leg og bag brød på Tadre Mølle, gå på skattejagt og find Lejrekongen, hør om en barndom på Sankt Hans Hospital, lær at binde knob og hør skipperskrøner eller gå med i vikinger, myter og legenders fodspor i den skønne naturlandskab i Lejre.

Tilmeld dig ROMU Nyhedsbrev

* indicates required
Jeg bekræfter hermed, at ROMU må sende mig nyhedsmail vedr. arrangementer, events og tilbud på ROMU´s museer.
Du kan til enhver tid afmelde ROMU´s nyhedsbrev ved at klikke på afmeldingslinket nederst i de nyhedsmail, du modtager fra os.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Warning: Use of undefined constant wp_reset_query - assumed 'wp_reset_query' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/romuweb/webapps/romuwpm/wp-content/themes/frederikssundmuseum/footer.php on line 105

Warning: Use of undefined constant wp_reset_query - assumed 'wp_reset_query' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/romuweb/webapps/romuwpm/wp-content/themes/frederikssundmuseum/footer.php on line 160