I forlængelse af filmatiseringen af Henrik Pontoppidans ”Lykke-Per” byder Frederikssunds Museum på en Pontoppidanvandring.

Turguide er Karsten Munkvad, som tager udgangspunkt i Henrik Pontoppidans liv i Østby, og de indtryk han fik fra sine mange samtaler med egnens befolkning i 1884-1886. Han blev især inspireret til at skrive noveller om livet på landet.

I 1881 blev Henrik Pontoppidan gift med Mette Marie, som stammede fra Åskildegården i Østby – og i 1884 flyttede de ind på gården.

Ruten starter ved Gadekæret, hvor Karsten Munkvad fortæller om landbyen, hvor Pontoppidan boede og skrev. Ruten får forbi Per Smeds hus – alias karakteren Zacharias fra Pontoppidans novelle ”Nådsens brød” fra 1887. Herefter går turen forbi Åskildegården og ud til Hammer (Østby havn). Vi går over til Skovgærdet, som er det gamle fiskerleje fra 1895, passerer fiskerhusene og Hellesø. Til sidst slutter turen ved Gadekæret.

Tid, pris og sted:
Lørdag den 9.marts 2019 kl. 10:00 – ca. 14:00. ARRANGEMENTET ER UDSOLGT
Mødested, start og slut: Gadekæret i Østby, Kærkrogen 8, 4050 Skibby
Billetpris: 50 kr. + eksp. gebyr.
Billet skal købes via billetto.dk (Husk at medbringe billet på dagen)
Max 30 personer. Der kan ikke købes billet v. ankomst.

Praktiske oplysninger:
Ruten er ca. 4 km.
Medbring madpakke og drikke, så holder vi en pause ved Skovgærdet.
Husk: påklædning, der passer til vejret.

VALBORGAFTEN

EN AFTEN MED SANG OG MUSIK

VALBORGAFTEN

PÅ FREDERIKSSUND MUSEUM, FÆRGEGÅRDEN

I gamle dage blev overgange fra forår til sommer fejret Valborgsaften med sang og dans. Aftenen var dog ikke kun fyldt med musik og glæde, også trolde og hekse kom frem fra deres skjul for at holde heksesabbat og udøve trolddom mod menneskene. Derfor var Valborgsaften en vågenat, hvor det gjaldt om at holde de underjordiske borte med sang og bål, kaldet ”valborgsblus”.

Frederikssund Museum og Færgegårdens Venner holder traditionen i hævd, og inviterer børn og voksne til at synge sommeren ind i Færgegårdens smukke have. Der er mulighed for at spise medbragt mad fra kl. 18.00. Kaffe, te og saftevand kan købes til rimelige priser hos Frederikssund Museums havegruppe.

TID, PRIS, STED

30. april kl. 18 – 21