Kom helt tæt på museets gamle fjordjoller der engang sejlede på Roskilde fjord. Mærk duften af frisk træ og oplev stemningen i museets hyggelige værksted i den gamle Færgegaard. Få en snak med museets bådebygger, Lasse Vestergård, og hør ham fortælle om, hvordan man byggede joller og sejlede med dem.

Tid, pris, sted:
12.–16. februar kl. 11.00 – 14.00
45 kr. 0 – 17 gratis
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Plantebytte

Torsdag den 24. maj kl. 18.30-20.00 inviterer Færgegårdens Havelaug i samarbejde med HAVESELSKABET Nordsjællands afdeling til plantebyttedag på Frederikssund Museum. Sommeren er over os og haven skal plantes til med nyt. Kom derfor til plantebyttedag på museet, hvor der er god mulighed for at bytte plante mod plante, bedst i sneglefri potte. Overskudsplanter foræres som regel til dem, der har brug for dem.
24. maj, 18.30-20
Malmladen på Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, Jægerspris

På X & Tværs …

Rekreation, romancer og roulader – 1960’erne! 26. maj kl. 10-18 inviterer museet i samarbejde med Frederikssund Bibliotekerne, Kulturhuset Elværket, Kulturhuset Rejsestalden m.fl. til kulturfesten “På X og Tværs” i og omkring Kulturhuset Elværket i Frederikssund.

Til kulturfestten kan du opleve Frederikssund Museum, Færgegården stand, hvor vi skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark. Det er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejds-markedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål.

Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68. Kom forbi Færgegårdens stand til kaffeslabberas, hvor vi vil sætte jeres sanser i spil, når vi sludrer om 60’erne og sætter jeres viden og erindringer på en prøve!

Kulturfesten “På X og Tværs” er:
Arrangeret af: Frederikssund Bibliotekerne, Kulturhuset Elværket, Kulturhuset Rejsestalden i samarbejde med så mange som muligt.
Arrangementet er støttet af: City Bakery, Bautahøj, Sannes Kaffe, SuperBrugsen Jægerspris.

Læs meget mere om og se program for kulturfesten “På X og Tværs” her

26. maj, 10-18
Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

MUSEETS VENNER

Færgegårdens Venner er støtteforeningen for Frederikssund Museum. Foreningen arbejder for at skabe et levende kulturmiljø på museet til glæde for egnens beboere. Dette gøres blandt andet gennem afholdelse af en række aktiviteter på museet i årets løb, samt ved praktisk arbejde ved afholdelse af museale arrangementer.

Havelauget:
Udover ovenstående har Færgegårdens Venner også et havelaug, der hjælpe til med at holde museets store haveanlæg. Havearkitekt Mette Rønne står i spidsen for lauget. Du kan kontkate Mette på T 4752 2481 eller E haven@fgven.dk

Praktisk:
Skulle du havde lyst til at støtte dit lokale museum, så meld dig ind i Færgegårdens Venner. Dette gøres ved at at indbetale 100 kroner (et års medlemsskab for en husstand) på reg. nr. 2670 og kontonummer 8974 161 762. Husk at skrive telefonnummer, mailadresse og navn.

BUTIK

Tid til en kop kaffe og en is!
Slut dit besøg på Frederikssund Museum af i museets skønne museumsbutik
I butikken finder du et varieret og spændende udvalg af varer med tilknytning til Roskilde fjord. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknyttet. Billetter til museets udstilling samt til arrangementer købes i museumsbutikken.

Butikken tilbyder også muligheden for at stille tørsten og den søde tand. Vi sælger kaffe, te, juice og sodavand samt Hansen’s Is og chokolade. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er ganske gratis at besøge museets butik

Har du spørgsmål til butikken, er du velkommen til at ringe til museumsbutikken på: