I efterårsferien kan du komme helt tæt på de gamle både, og møde bådebyggeren, der fortæller om, hvordan man byggede joller og sejlede med dem. Du kan også gå på skattejagt på museet efter gamle dages fjordmad, knytte seje knob og bygge din helt egen jolle.

16-20. oktober. Alle dage kl. 11-14
45 kr. Børn og unge under 18 år gratis
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, Frederikssund

MØD FJORDENS BÅDE

Frederikssund Museum byder på efterårsferie for børn og voksne i bådenes tegn! Har du nogensinde tænkt over, hvordan man fik mad i gamle dage? Dengang kunne man ikke gå i supermarkedet, men måtte tage ud på Roskilde Fjord i joller og pramme for at fiske, stange ål eller skyde ænder. I efterårsferien kan du på Frederikssund Museum komme helt tæt på de gamle både, og møde bådebyggeren, der fortæller om, hvordan man byggede joller og sejlede med dem. Du kan også gå på skattejagt på museet efter gamle dages fjordmad, knytte seje knob og bygge din helt egen jolle.
16-20. oktober. Alle dage kl. 11-14
45 kr. Børn og unge under 18 år gratis
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, Frederikssund

Gudmes skatkammer

1. november kl. 19.00 inviterer Frederikssund Museum til et spændende foredrag, hvor Palle Østergaard Sørensen, arkæolog og museumsinspektør på ROMU, fortæller om markante guldskatte og værdifulde fund fra den rige jernalderbebyggelse ved Gudme på Fyn.

Det rige jernaldercenter i området ved Gudme og Lundeborg på det sydøstlige Fyn, har været kendt i arkæologiske kredse siden starten af 1800 tallet. I denne periode blev her fundet en række markante guldskatte ved markarbejde og den største af disse skatte er den såkaldte Broholmskat, der med sine mere end 4 kg stadig er Danmarks største guldskat. Ansporet af disse fund har der sidenhen været foretaget mange arkæologiske undersøgelser på egnen, bl.a. på jernaldergrav-pladsen ”Møllegårdsmarken” mellem kysten og Gudme, hvor der samlet er fundet mere end 2000 grave fra perioden 100 f.kr.- 400 e.Kr. I 1980erne startede flere amatører afsøgninger med metal-detektor på arealerne rundt om Gudme. Herved fremkom en række nye skattefund og et utal af enkeltgenstande af ædelmetal.

Museumsinspektør Palle Østergaard Sørensen, ROMU, som har deltaget i udgravningerne, fortæl-ler denne aften om Gudmefundene. Bl.a. også om udgravningen af en række specielle halbygnin-ger, som adskilte sig markant fra husene i den omgivende bebyggelse fra perioden 150 – 550 e.Kr.

1. november, kl. 19-20.30
45 kr.
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Frederikssund

MUSEETS VENNER

Færgegårdens Venner er støtteforeningen for Frederikssund Museum. Foreningen arbejder for at skabe et levende kulturmiljø på museet til glæde for egnens beboere. Dette gøres blandt andet gennem afholdelse af en række aktiviteter på museet i årets løb, samt ved praktisk arbejde ved afholdelse af museale arrangementer.

Havelauget:
Udover ovenstående har Færgegårdens Venner også et havelaug, der hjælpe til med at holde museets store haveanlæg. Havearkitekt Mette Rønne står i spidsen for lauget. Du kan kontkate Mette på T 4752 2481 eller E haven@fgven.dk

Praktisk:
Skulle du havde lyst til at støtte dit lokale museum, så meld dig ind i Færgegårdens Venner. Dette gøres ved at at indbetale 100 kroner (et års medlemsskab for en husstand) på reg. nr. 2670 og kontonummer 8974 161 762. Husk at skrive telefonnummer, mailadresse og navn.

CAFÉ OG BUTIK

Ta` tid til en kop kaffe og en is!
Slut dit besøg på Frederikssund Museum af i museets skønne museumsbutik med tilhørende caféudskænkning.
I butikken finder du et varieret og spændende udvalg af varer med tilknytning til Roskilde fjord. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknyttet. Billetter til museets udstilling samt til arrangementer købes i museumsbutikken.

I museets caféudskænkning tilbyder vi dig muligheden for at stille tørsten og den søde tand. Vi sælger kaffe, te, juice og sodavand samt Hansen’s Is og chokolade. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er ganske gratis at besøge museets butik og caféudskænkning

Har du spørgsmål til butikken, er du velkommen til at ringe til museumsbutikken på: