I gamle dage blev overgange fra forår til sommer fejret Valborgsaften med sang og dans. Aftenen var dog ikke kun fyldt med musik og glæde, også trolde og hekse kom frem fra deres skjul for at holde heksesabbat og udøve trolddom mod menneskene. Derfor var Valborgsaften en vågenat, hvor det gjaldt om at holde de underjordiske borte med sang og bål, kaldet ”valborgsblus”.

Frederikssund Museum og Færgegårdens Venner holder traditionen i hævd, og inviterer børn og voksne til at synge sommeren ind i Færgegårdens smukke have. Der er mulighed for at spise medbragt mad fra kl. 18.00. Kaffe, te og saftevand kan købes til rimelige priser hos Frederikssund Museums havegruppe.

Tid, sted, pris:
30. april kl. 18 – 21
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

SKIPPERSKOLE

SOMMERFERIE PÅ MUSEET

SKIPPERSKOLE

PÅ FREDERIKSSUND MUSEUM, FÆRGEGÅRDEN

4. og 5. juli samt 1. og 2. august 2019. Alle dage kl.

Ohøj! Kom og brug en dag i sommerferien med udsigt over fjorden, når Frederikssund Museum, Færgegården, inviterer børn og deres voksne til en dag på Skipperskolen.

Her kan børnene prøve kræfter med livet til søs og de mange øvelser og overvejelser, der følger med. Museets dygtige skipperlærere vil fortælle maritim historie om søfarer, matroser og sejlere, mens børnene binder knob, bygger både og finder deres indre skipper frem.

Der vil være rig mulighed for at opleve museets udstilling ”menneske og fjord”, der fortæller den berigende historie om det særlige bånd, der også beskrives ved forholdet mellem skipper og hav!

TID, PRIS, STED

4. og 5. juli samt 1. og 2. august 2019. Alle dage kl. 10:00 – 14:00
Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, Jægerspris
Deltagelse er gratis. Almindelig entré til udstillingen.