Det er Museumskoncernen ROMU´s kommunikationsafdeling, der varetager markedsføring samt henvendelser fra presse og medier vedr. ROMUs 10 besøgssteder – herunder Frederikssund Museum.

Vi svarer gerne på dine spørgsmål og hjælper gerne med alt, hvad du som journalist kan have brug for. Vi har mange eksperter med specifik historisk viden, og vi stiller gerne deres ekspertise til rådighed, hvis du skal bruge en begavet mening om stort eller småt.

Kontakt ROMUs kommunikationsafdeling her

Herunder finder du pressebilleder relateret til Frederikssund Museum. Billederne er til fri afbenyttelse men bedes kreditteres som angivet i billedteksten.

Få fingre i historien!

26. august kl. 12-14 inviterer Frederikssund Museum til historisk værksted for børn. Tør du få fingrene helt ned i historien? Du får en udfordring, hvor du skal både skal bruge din nysgerrighed, lidt vovemod og al din kreativitet. Vi mødes på museet, for vi skal en tur i udstillingen og finde lige præcis den ting, som er dagens udfordring: det kan være en oldtidsting, eller det kan være noget fra dengang dine bedsteforældre var børn. Så går turen til værkstedet, og nu skal du helt tæt på historien: Måske skal du lave et skelet? Eller et oldstidssmykke? Eller måske finder du på at lave din helt egen ting med inspiration fra historien.
Tid, pris, sted
26. august kl. 12-14
Voksen 45 kr. Under 18 år: Gratis
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 3, Jægerspris

Leg i historien

Den 12.-13. samt 19.-20. juli inviterer Frederikssund Museum til hyggelige legedag i museets haveanlæg. Vi tager dig med på en tur gennem legens historier og udfordre med forskellige lege fra dengang oldefar var barn, solen skinnede hele sommeren, vaffelisen kun kostede 5 øre, det eneste net man kendte var fiskenet og hele verden endnu ikke var gået af lave 🙂

Så kig forbi og gå på stylter som din oldemor, leg med hulahopring som din bedstefar eller spring i elastik, som dine forældre gjorde i deres barndom.

Tid, pris, sted
12.-13. juli samt 19.-20. juli. Alle dage kl. 11-14
Voksne: 45 kr. Under 18 år: Gratis
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 3, Jægerspris

FÆRGEGÅRDENS VENNER

Færgegårdens Venner er støtteforeningen for Frederikssund Museum. Foreningen arbejder for at skabe et levende kulturmiljø på museet til glæde for egnens beboere. Dette gøres blandt andet gennem afholdelse af en række aktiviteter på museet i årets løb, samt ved praktisk arbejde ved afholdelse af museale arrangementer.

Havelauget:
Udover ovenstående har Færgegårdens Venner også et havelaug, der hjælpe til med at holde museets store haveanlæg. Havearkitekt Mette Rønne står i spidsen for lauget. Du kan kontkate Mette på T 4752 2481 eller E haven@fgven.dk

Praktisk:
Skulle du havde lyst til at støtte dit lokale museum, så meld dig ind i Færgegårdens Venner. Dette gøres ved at at indbetale 100 kroner (et års medlemsskab for en husstand) på reg. nr. 2670 og kontonummer 8974 161 762. Husk at skrive telefonnummer, mailadresse og navn.

CAFÉ OG BUTIK

Ta` tid til en kop kaffe og en is!
Slut dit besøg på Frederikssund Museum af i museets skønne museumsbutik med tilhørende caféudskænkning.
I butikken finder du et varieret og spændende udvalg af varer med tilknytning til Roskilde fjord. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknyttet. Billetter til museets udstilling samt til arrangementer købes i museumsbutikken.

I museets caféudskænkning tilbyder vi dig muligheden for at stille tørsten og den søde tand. Vi sælger kaffe, te, juice og sodavand samt Hansen’s Is og chokolade. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er ganske gratis at besøge museets butik og caféudskænkning

Har du spørgsmål til butikken, er du velkommen til at ringe til museumsbutikken på: