I marts 2017 åbnede Frederikssund Museum udstillingen “Menneske og Fjord”. Udstillingen fortæller gennem en række spændende temaer, om hvordan menneskets forhold til Roskilde Fjord har ændret sig gennem tid. Fra fortidens mennesker der søgte mod fjorden for at få mad på bordet og sejle ud mod verden, til nutidens menneske for hvem fjordens natur er det dragende.

Har du lyst til at komme endnu tættere på udstillingen og Roskilde Fjords historie, så tilbyder Frederikssund Museum rundvisninger i udstillingen Menneske og fjord.

Rundvisningerne koster 800 kr. i museets åbningstid.
Der kan maksimalt deltage 25 personer på en omvisning.
Rundvisningen varer ca. 1 time.

Book en rundvisning på Frederikssund Museum:
Ring på T 51 70 70 71 mandag-fredag 9.00-15.00 eller skriv til booking@romu.dk
Bestil gerne i god tid.

Vær opmærksom på, at alle priser er i museets åbningstid samt er eksklusiv entrépris til Frederikssund Museum, der er 45 kr. pr. person, 35 kr. pr. person ved grupper over 15 pers. Børn og unge under 18 år er gratis.

PS: Vi gør opmærksom på, at vi for øjeblikket ikke tilbyder rundvisninger på Frederikssund Museum i weekender og på helligdage.

Til top
post-37

SANKT HANS AFTEN

BEGIVENHED

23. juni, kl. 18.00-22.00 inviterer Frederikssund Museum i samarbejde med Færgegården Venner til en hyggelig og stemningsfuld midsommeraften i Frederikssund Museums naturskønne omgivelser. Omgivelser der skabe den perfekt bedre ramme om Sankt Hans festen: Her finder du udsyn til fjord, kig til åben himmel og smukke, grønne omgivelser – alt sammen på et sted, der emmer af historie og historier. Så kom og nyd en hyggelig Sankt Hans Aften i Frederikssund Museums smukke omgivelser. Vi byder på hygge, bål, musik og hekseværksted, hvor små som store kan bygge deres egen heks. Gæster opfordres til at medbringe madkurv og benytte lejligheden til at nyde den i Havelaugets flot anlagte have. Tag evt. et tæppe med til at sidde på.
Fra kl. 18 er der mulighed for at spise sin medbragte mad i museets smukke haveanlæg. Færgegårdens Havelaug brygger kaffe, og der kan købes øl og vand. Gennem aftenen vil Niels Sømand underholde på harmonika og spille til fællessang. Sankt Hans Bålet tændes ca. kl. 21.00.
Sankt Hans Aften er arrangeret af Frederikssund Museum i samarbejde med Færgegården Venner.
Tid, sted og pris:
23. juni kl. 18.00 – 22.00
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris
Gratis entré

post-373

FÆRGEGÅRDENS VENNER

BEGIVENHED

Færgegårdens Venner er støtteforeningen for Frederikssund Museum. Foreningen arbejder for at skabe et levende kulturmiljø på museet til glæde for egnens beboere. Dette gøres blandt andet gennem afholdelse af en række aktiviteter på museet i årets løb, samt ved praktisk arbejde ved afholdelse af museale arrangementer.

Havelauget:
Udover ovenstående har Færgegårdens Venner også et havelaug, der hjælpe til med at holde museets store haveanlæg. Havearkitekt Mette Rønne står i spidsen for lauget. Du kan kontkate Mette på T 4752 2481 eller E haven@fgven.dk

Praktisk:
Skulle du havde lyst til at støtte dit lokale museum, så meld dig ind i Færgegårdens Venner. Dette gøres ved at at indbetale 100 kroner (et års medlemsskab for en husstand) på reg. nr. 2670 og kontonummer 8974 161 762. Husk at skrive telefonnummer, mailadresse og navn.

post-1307

URTER MOD PRUTTER…

BEGIVENHED

Mød museet på Jægerspris Slots “Middelaldermarked lørdag d. 10. juni kl. 11-16. og hør vores formidlere fortælle om “plantemedicin og sygdomme i middelalderen”.

Blod, slim, urin og stjernebilleder blev studeret nøje, når fortidens lærde mænd skulle stille en diagnose og planlægge en behandling i middelalderen. Frederikssund Museum inviterer til et grødomslag og en snak om tidligere tiders sygdomme og munkenes arbejde med plantemedicin og urter. Bliv klogere på, hvordan nutidens skeletfund afslører middelalderlivets barske realiteter, og hør om hvilke muligheder der var – eller ikke var – for at behandle alt fra sværdhug, indvoldsorm og spedalskhed til brækkede knogler, tarmluft og fnat. Alt sammen mens du mikser dit eget middel mod sprukne læber eller nyder smagen af et planteafkog, der virker mod både orm og hundebid!

Tid, sted og pris
10. juni kl. 11.00 – 16.00
Gratis
Jægerspris Slot. Slotsgården 20, 3630 Jægerspris

post-1304

CAFÉ OG BUTIK

BEGIVENHED

Ta` tid til en kop kaffe og en is!
Slut dit besøg på Frederikssund Museum af i museets skønne museumsbutik med tilhørende caféudskænkning.
I butikken finder du et varieret og spændende udvalg af varer med tilknytning til Roskilde fjord. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknyttet. Billetter til museets udstilling samt til arrangementer købes i museumsbutikken.

I museets caféudskænkning tilbyder vi dig muligheden for at stille tørsten og den søde tand. Vi sælger kaffe, te, juice og sodavand samt Hansen’s Is og chokolade. I sommerhalvåret kan du nyde dine køb og solens stråler i vores udendørs cafemøbler.

Det er ganske gratis at besøge museets butik og caféudskænkning

Har du spørgsmål til butikken, er du velkommen til at ringe til museumsbutikken på:
T 4631 8150

 

Lukket – grundet udstillingsombygning