juni, 2021

søn20jun11:0013:00LANCERING AF NATUREVENTYR VED FÆRGEGÅRDENen helt ny måde at opleve Færgegårdens eventyrlige have på11:00 - 13:00

Kom og vær med til premiere, når vi den 20. juni introducerer til en helt ny måde at opleve Færgegårdens eventyrlige have på.

Den dag vil I for første gang kunne opleve historien om Frida Færgedatter. Frida tager jer med rundt i museets have og inddrager jer i den spændende fortælling om dengang, hun mødte en mystisk kvinde, hvis barn var blevet taget til fange af bjergfolket.

Alt I skal bruge er appen ”Natureventyr”, der lancerer tre nye eventyr i Frederikssund Kommune –  heriblandt ét på Færgegården. På Natureventyret kommer I ud på en rute på ca. 1 km., hvor I guides gennem et eventyr på 9 kapitler. Historierne er målrettet til de 3-9 årige, og der er skruet op for fantasi, historiske fakta og bevægelse.

Når I kommer, vil I blive mødt af museumsmedarbejderne og spejdergruppen Svaneungerne, der introducerer til eventyret og hjælper jer i gang. Der vil desuden være en lille overraskelse, når I har gennemført eventyret, og ved bålpladsen serverer vi små forfriskninger. Det er muligt at medbringe egen madpakke, som I kan nyde i den skønne museumshave. Der er mulighed for at købe the, kaffe, vand og is i museumsbutikken.

I kan også tage videre på opdagelse i Færgegårdens udstillinger. Museet er åbent 11-15 og entré billetter kan købes for 50 kroner pr. voksen. Børn fra 0-18 er gratis.

Fremvisning af coronapas er nødvendigt for besøg indenfor i museets udstillinger.

Det er en god idé at downloade app’en Natureventyr inden ankomst. Børn skal være i følgeskab med voksen.

TILMELD DIG HER

20. juni kl. 11-13
Arrangementet kan nydes af de 3-9 årige og deres forældre
Færgegårdens Museumshave, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Arrangementet er gratis, men pga. covid-19 er tilmelding nødvendig.

(Søndag) 11:00 - 13:00

Færgegården

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

d.30-1-2023