Græse Å løber ind i Frederikssund Kommune fra den udtørrede sø, Lange Sø. En gammel stenbro henover åen fortæller historier fra fortiden, og arkæologerne arbejder på at få mere viden om stedet
ERROR: Please select a event archive page in eventON Settings > Events Paging > Select Events Page
Modtag nyt om, hvad der sker på Frederikssund Museum, Færgegården, med foredrag, aktiviteter, nye udstillinger, events og traditioner både for voksne og børn.
BEGIVENHED
27.10.2020
Der var både børn og voksne i de gådefulde grave, som dukkede op, da den nye bro skulle anlægges. Foto: ROMU
Frederikssund Museum, Færgegården live streamer foredraget ‘Forbindelser over fjorden – Mystiske gravpladser’, så du kan få historien hjem i stuen under pandemien. Kom tæt på mennesker, der levede ved fjorden for næsten to årtusinder siden. Det er d. 19. november kl. 19.
Der har egentligt været udsolgt til det fysiske foredrag i månedsvis, og det vil fortsat finde sted som fysisk arrangement. Men Frederikssund Museum, Færgegården, begynder nu at live streame arrangementer, så kulturarven kan komme ud til flere – og vi kan passe på hinanden samtidig.
For en reduceret billetpris kan du lære mere om de mystiske gravpladser fra dansk romertid, der blev fundet ved anlægningen af Kronprinsesse Marys Bro i 2015-2018, og som stammer fra de første århundreder efter vor tidsregning – alt sammen hjemme fra din egen stue.
Arkæolog på udgravningen Katrine Ipsen Kjær vil fortælle om de gådefulde jordfæstegrave, hvor både børn og voksne var begravet. Med sig bringer hun en masse billeder fra udgravningen, så du kan komme helt tæt på detaljerne og få gode bud på de forklaringer, der knytter sig til menneskene i gravene – og de gaver, de fik med sig på den sidste rejse.
Flere kan være med
Færgegården arbejder for, at brugerne fortsat kan dele stærke kulturelle oplevelser – under sikre forhold, og museumsinspektør, Line Jandoria Jørgensen glæder sig over at kunne gå i luften med live streaming:
”Vi vil gerne give så mange som muligt chancen for deltage i museets foredrag og andre kulturarrangementer, derfor er jeg rigtig glad for, at man nu også kan opleve vores arrangementer hjemme fra stuen. På den måde kan vi sammen dele viden og gode oplevelser samtidig med, at vi passer på hinanden under pandemien.”
Folk, der allerede har billet til det fysiske arrangement, kan fortsat få den oplevelse, de har betalt for, selvom regeringen for nyligt har skærpet restriktionerne. Arrangementet er nemlig på linje med fx koncerter undtaget begrænsningen på 10 personer, fordi publikum sidder ned og kigger i samme retning. Der er påbud om mundbind, når man bevæger sig ind og ud af lokalet.
TID, PRIS OG STED
Fysisk arrangement:
19. november kl. 19.00-21.00
60 kr. + billetgebyr. UDSOLGT
Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.
Live streaming:
19. november kl. 19.00-21.00
25 kr. + billetgebyr. Billetter købes på billetto.dk.
Se med via smartphone, tablet eller computer hjemme fra din egen stue
Du vil modtage en mail en time før arrangementet med link og informationer om, hvad du skal gøre.
FÅ LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER FRA
FREDERIKSSUND MUSEUM, FÆRGEGÅRDEN DIREKTE I DIN INDBAKKE
FLERE ARTIKLER OG NYHEDER FRA FÆRGEGÅRDEN
feb 23, 2021 | Arkæologi, Artikel
Græse Å løber ind i Frederikssund Kommune fra den udtørrede sø, Lange Sø. En gammel stenbro henover åen fortæller historier fra fortiden, og arkæologerne arbejder på at få mere viden om stedet
feb 22, 2021 | Arkæologi, Artikel
Det skabte en del opmærksomhed, da ROMUs arkæologer i foråret 2020 overtog en sag fra Nordsjællands Politi. Menneskeknoglerne, der var dukket op på en sommerhusgrund, viste sig heldigvis at være af noget ældre dato end først frygtet. Arkæolog Jens Winther Johannsen fortæller her, hvad han og de andre arkæologer nu ved om ’sagen’.
feb 10, 2021 | Bag om traditionerne
Bag om traditionerne med Færgegården: Denne gang om Fastelavn.
feb 4, 2021 | Artikel, Færgegårdens Venner, Frivillig
69-årige Hans-Ole er frivillig i ROMU, hvor han arbejder i Skibslauget Sommerflid i Frederikssund. Her trækker han på sin erfaring fra en karriere, der har foregået både til lands, til vands og i luften.
feb 2, 2021 | Bag om traditionerne
Bag om traditionerne med Færgegården: Bliv klogere på Kyndelmisse
jan 19, 2021 | Artikel, Færgegårdens Venner, Frivillig
80-årige Keld Fuhr er frivillig i ROMU som formand for Færgegårdens Venner. Nu træder han ind i ROMU’s bestyrelse, hvor han vil trække på sin ledelseserfaring fra byggebranchen.
BEGIVENHED
Fortidsminderne er alle vegne omkring os, men vi lægger sjældent mærke til dem i hverdagen. Tag med tilbage til fortiden, når vi vandrer gennem historien i Jægerspris Slotspark og udforsker parkens mange fascinerende fortidsminder. På turen udforsker vi de tidslommer fra fortiden, som stadig står i landskabet. Vi besøger runesten, skåltegnssten, mindesten, gravhøje og forskellige historierige monumenter. Hvis tiden og bentøjet tillader det, kigger vi også forbi en jættestue i skoven bag slotsparken. Undervejs fortæller vi de gode historier om fortidens gådefulde og mangeartede fortidsminder. Snør vandreskoene og gå med tilbage til fortiden.
Turen tager ca. 1,5 time.
Vandringen er blevet til gennem et samarbejde mellem Frederikssund Museum, Færgegården og Kong Frederik VII’s Stiftelse paa Jægerspris.
Tid, pris, sted:
Lørdag d. 12. september kl. 11.00-12.30 Køb billet 12. sep.
Torsdag d. 17. september. Kl. 17.00-18.30 Køb billet 17. sep.
75 kr. + billetgebyr.
Billetter kan købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik.
Frederikssund Museum Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris
Max antal deltagere: 25
Mødested: Foran Cafe Danner, Slotsgården 11 3630 Jægerspris.
BEGIVENHED
Få en dejlig dag sammen i naturen, mens I befrier lokalområdet for affald. Lørdag den 19. september inviterer Frederikssund Museum, Færgegården og Danmarks Naturfredningsforening til affaldsindsamling.
Naturen omkring Frederikssund Museum, Færgegården er helt fantastisk smuk og oplevelsesrig. Det er derfor rigtig ærgerligt, når der ligger dåser og plastik i skoven, langs vejkanten og ved vandet. Derfor har Frederikssund Museum, Færgegården valgt at være med i Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling lørdag d. 19. September.
På landsplan blev der sidste år indsamlet hele 156.000 kilo affald – heriblandt 110.000 dåser. Det er meget affald, og sammen kan vi en del af det væk fra vores dejlige lokalområde.
På museet står vi klar med kaffe, råd og vejledning samt affaldssække kl. 10.00. Vi samler ind indtil kl. 12.00, hvor I nemt og hurtigt kan aflevere jeres fyldte sække til os igen. Tilmelding er ikke nødvendig, men medbring gerne et par arbejdshandsker.
Kontakt for mere info
Museumsinspektør Line Jandoria Jørgensen
linejj@romu.dk
Tlf: 21 482194
Tid, pris og sted
Lørdag d. 19. september
Kl. 10.00-12.00
Gratis
BEGIVENHED
Tag med fotograf Ida Arentoft på fotovandring i landskabet omkring Frederikssund Museum, Færgegården. Turen igennem giver hun tips og tricks til at fotografere i naturen, og vil løbende give feedback på de billeder, du tager undervejs. Så tag smartphonen eller kameraet i hånden, vandreskoene på fødderne og gå på en inspirerende og hyggelig fotovandring i den skønne natur. Turen er for børn, unge og voksne i alle aldre.
Fotovandringen begynder i museets kommende fotoudstilling ”På sporet af fortiden”. Udstillingens fotografier er alle taget med fokus på fortidsminder i Frederikssund Kommune, og vi lader vi os inspirere af fotografierne, diskuterer motiverne og taler om hvordan du kan skabe dine egne fotografier af fortidsminder. Vi vil snakke om komposition, beskæring, perspektiv og visuelle virkemidler.
På vandringen vil vi arbejde videre med at skabe flotte billeder af fortidsminder. Vi går på opdagelse i landskabet omkring Frederikssund Museum, Færgegården, hvor du kan tage billeder med eget kamera eller mobiltelefon. På turen får du tips og tricks til at fotografere i naturen, og vi taler løbende om de billeder, du tager. Sammen finder vi historiske fortællinger i landskabet, og bliver bedre til at observere omgivelserne. Dagen afrundes med en kort gennemgang af fotografierne fra dagens fotovandring, og du får mulighed for at gøre dit fotografi til en del af museets særudstilling.
Tid, pris, sted:
Lørdag d. 26/9 og lørdag d. 3/10 kl. 11.30 – 14.30
75 kr. + billetgebyr.
Billetter kan købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik.
Køb billet
Frederikssund Museum Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris
Mødested: Frederikssund Museum, Færgegården
BEGIVENHED
Livet i havet er voldsomt komplekst, og vi kender endnu ikke engang til at de organismer, der lever der. Men vi ved dog at de klimaforandringer der er i gang, har en påvirkning på havmiljøet.
Senior konsulent Mads Christoffersen fra DTU Aqua gæster Færgegården torsdag d. 1. oktober.
Halvdelen af jordens befolkning er afhængig af biodiversiteten i hav- og kystområderne. Her kommer en stor del af vores føde fra, men det er også verdenshavene – deres temperatur, kemi, strøm og liv – der driver de globale systemer, som gør Jorden beboelig for mennesker. Håndteringen af havets livsvigtige ressource er afgørende for menneskeheden som helhed, men også for afbødningen af klimaforandringernes konsekvenser.
Foredraget om Livet i Havet vil tage udgangspunkt i påvirkningerne på kloden som helhed. I løbet af dette foredrag bliver fokusområdet efterhånden indsnævret, så der også gives eksemplar på forhold i danske farvande, der har påvirkninger på fiskene der lever her.
Tid, pris og sted
Torsdag den 1. oktober kl. 19.00-21.00
60 kr. + billetgebyr.
Billetter købes på Billetto.dk eller i direkte i museumsbutikken.