RUNDVISNING

Frederikssund Museum, Færgegården  tilbyder rundvisninger der giver dig mulighed for at komme tæt på museets udstilling og Frederikssunds spændende historie.

Museets omvisere tager dig dybere ind i kulturhistorien, og sætter ord og perspektiv på museets udstilling og samlinger

Menneske og Fjord

Rundvisning i museets udstilling der gennem en række spændende temaer, fortæller om hvordan menneskets forhold til Roskilde Fjord har ændret sig gennem tid. Fra fortidens mennesker der søgte mod fjorden for at få mad på bordet og sejle ud mod verden, til nutidens menneske for hvem fjordens natur er det dragende.

PRIS:

850 kr. eksklusiv entrépris i museets åbningstid.
Maksimalt deltagerantal:  25 personer på en omvisning.
Rundvisningens varighed: 1 time.

Vær opmærksom på, at pris er gældende for rundvisninger i museets åbningstid  samt er eksklusiv entrépris til Frederikssund Museum. 

BOOK Menneske og Fjord

Ved evt. spørgsmål til bookingen

 +45 51 70 70 71

Mandag – fredag: 09:00 – 15:00

booking@romu.dk

 

Nyhedsbrev

Modtag nyheder om kommende arrangementer, udstillinger, events og gode tilbud fra Frederikssund Museum, Færgegården og ROMUs andre museer i Roskilde og Lejre Kommune.

Til top
X
post-5566

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

BEGIVENHED

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

 

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

 

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

 

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

 

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

 

 

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

FÅ LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER FRA
FREDERIKSSUND MUSEUM, FÆRGEGÅRDEN DIREKTE I DIN INDBAKKE

Lukket – grundet udstillingsombygning