Kom med tilbage til de brølende 20’ere

13.07.2021

Når Frederikssund Museum, Færgegården den 7. august ved arrangementet “Jazz i museumshaven” dykker ned i 1920’ernes farverige årti, med jazz, dans og mode, leveres musikken af Blå Mandag Jazzband. Foto: Blå Mandag Jazzband.

Frederikssund Museum, Færgegården inviterer til jazz i museumshaven, hvor vi vil blive klogere på 1920’ernes dans, musik og mode. Det foregår 7. august.

1. august 2021 byder Færgegården op til dans. Det foregår ved en stemningsfuld aften i museumshaven, som kommer til at stå i 1920’ernes og jazzens tegn.

Vi skal både skal udforske musikken, dansen og moden fra et af de mest frigjorte og farverige årtier i kulturhistorien.

Medbring din egen mad og nyd en sommeraften, hvor det populære ”Blå Mandag Jazzband” spiller, og hvor vi, sammen med danser og musikekspert Per (Rock) Mogensen, vil kaste os over jazzens historie.

Per (Rock) Mogensen vil også underholde og guide de interesserede gennem dansetrin fra 1920’erne, som vi kan afprøve resten af aftenen til de lystige toner fra ”Blå Mandag Jazzband”.

Vi skal desuden udforske de brølende 1920’eres hverdag og fest – gennem årtiets fascinerende mode og beklædningshistorie. Den måde vi klær’ os på afspejler ofte de dybere kulturelle og samfundsmæssige tendenser, der præger tiden. Modehistoriker Frederikke Heick vil tage os med på dén rejse gennem et farverigt mellemkrigstidsmodeshow. Kom gerne selv i dit flotteste 1920’er inspirerede outfit.

AFTENENS PROGRAM

Museet åbner for aftenens arrangement

Historisk modeshow – 1920’erne fortalt gennem vores klær’

Fortælling om jazzens kulturhistorie med musikeksempler

Danseundervisning i tidens trin

Blå Mandag Jazzband spiller

Museet byder på gratis saftevand og småkager til børnene, og der vil være salg af drikkevarer til de voksne. Medbring picnictæppe og egen madpakke, som kan nydes frit i museumshaven. Drikkevarer kan købes på museet.

Tilmelding og coronapas nødvendigt.

NB! Hele arrangementet foregår udenfor. Husk praktisk tøj og evt. et tæppe.

Lørdag den 7. august kl. 16.00-22.00

Gratis 0-18 år, 100 kr. for voksne (+billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk her.

Grundet Covid-19 er tilmelding og billetkøb på forhånd nødvendigt.

FLERE ARTIKLER OG NYHEDER FRA FÆRGEGÅRDEN

En kunstners tusindårige perspektiv på Nordskoven

Nordskoven på spidsen af Hornsherred har tiltrukket talrige kunstnere gennem tiden. En af dem var maleren Ove Køser, som fik stor betydning for egnen, og hvis billeder hænger i mange hjem. Igen og igen, året rundt, tog han ud i Nordskovens natur for at indfange det særlige lys og stedets enestående karakter. Ofte var hans datter Hanne med. Her fortæller hun sin personlige beretning om Nordskoven og om sin fars fascination af den helt særlige plet i fjordlandskabet

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.