marts, 2020

08mar13:0016:00Vi samler minder fra rødstrømpebevægelsen i FrederikssundErindringscafé på Kulturarkivet i Frederikssund

Frederikssund Museum, Færgegården og Frederikssund Lokalhistoriske Arkiv efterlyser minder om rødstrømpebevægelsen. Så kom forbi Kulturarkivet i Jernbanegade 24 søndag d. 8. marts og fortæl os om dine rødstrømpeminder

I 2020 fejrer rødstrømpebevægelsen 50 år. Målet var kvindefrigørelsen og metoderne til at opnå den på var på én gang kontroversielle og farverige. Vi forestiller os at minderne også er det.
Vi efterlyser minder i form af fotografier, genstande og gode historier. Så har du stadig din lilla ble, dine fotos, din yndlings-kvindelitteratur eller noget andet fra rødstrømpetiden, du har gemt, så hører vi meget gerne fra dig.

Vi hører også gerne enten din eller din mors historie. Denne dag indtager museet og arkivet en lyttende rolle. Det er dig der kommer med historierne og minderne, og vi lytter. Forhåbentlig kommer det til at munde ud i en artikel om rødstrømper og kvindekamp i Frederikssund Kommune.

Selvom den 8. marts er kvindernes internationale kampdag vil vi også gerne høre fra mændene! Var du en ”blød mand”? Betød kvindekampen at din hverdag blev ændret?
Frederikssund Museum, Færgegården og Frederikssund Lokalhistoriske Arkiv indsamler minder fra rødstrømpebevægelsen. Så kom forbi Kulturarkivet i Jernbanegade 24 søndag den 8. marts og fortæl os om dine rødstrømpeminder.

TID, PRIS OG STED
8. marts, kl. 13.00-16.00
Kulturarkivet, Jernbanegade 24, 3600 Frederikssund

(Søndag) 13:00 - 16:00

Kulturarkivet

Jernbanegade 24

FORBUNDET

FORBUNDET

Mini-udstilling fra 22. november 2019

INTRO

Vi hører det ofte. Havene stiger. Klimaforandringerne. Fjordens skiftende beskaffenhed har til alle tider været et livsvilkår for livet langs fjorden. Vandet stiger. Fra fersk til salt. Vandet falder. Vandet fryser. Fjorden har skiftet karakter og været både en forbindelse og forbandelse. Men den er blevet forceret og indtaget. Fra spisekammer til rekreativt rum. Fjorden forbinder. Senest med endnu en bro. Endnu én til samlingen. Endnu en forbindelse mellem menneske og fjord.

UDSTILLINGEN

I udstillingen vil du finde adskillige forbindelser til fænomener og historier på tværs af fjorden. De er markeret med pink. Vi indbyder dig hermed til at se udstillingen i nye sammenhænge og skabe dine egne forbindelser i udstillingen. Måske finder du én, som vi har overset?

UDSTILLINGEN KAN OPLEVES FRA 22. NOVEMBER I MUSEETS ÅBNINGSTID

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Modtag nyheder om kommende arrangementer, udstillinger, events og gode tilbud fra Frederikssund Museum, Færgegården og ROMUs andre museer i Roskilde og Lejre Kommune.
d.9-5-2021