september, 2020

19sep10:0012:00Færgegården samler skraldFå en dejlig dag sammen i naturen, mens I befrier lokalområdet for affald

Få en dejlig dag sammen i naturen, mens I befrier lokalområdet for affald. Lørdag den 19. september inviterer Frederikssund Museum, Færgegården og Danmarks Naturfredningsforening til affaldsindsamling.

Naturen omkring Frederikssund Museum, Færgegården er helt fantastisk smuk og oplevelsesrig. Det er derfor rigtig ærgerligt, når der ligger dåser og plastik i skoven, langs vejkanten og ved vandet. Derfor har Frederikssund Museum, Færgegården valgt at være med i Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling lørdag d. 19. September.

På landsplan blev der sidste år indsamlet hele 156.000 kilo affald – heriblandt 110.000 dåser. Det er meget affald, og sammen kan vi en del af det væk fra vores dejlige lokalområde.

På museet står vi klar med kaffe, råd og vejledning samt affaldssække kl. 10.00. Vi samler ind indtil kl. 12.00, hvor I nemt og hurtigt kan aflevere jeres fyldte sække til os igen. Tilmelding er ikke nødvendig, men medbring gerne et par arbejdshandsker.

Kontakt for mere info

Museumsinspektør Line Jandoria Jørgensen
linejj@romu.dk

Lørdag d. 19. september
Kl. 10.00-12.00

(Lørdag) 10:00 - 12:00

Frederikssund Museum, Færgegården

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

FORBUNDET

FORBUNDET

Mini-udstilling fra 22. november 2019

INTRO

Vi hører det ofte. Havene stiger. Klimaforandringerne. Fjordens skiftende beskaffenhed har til alle tider været et livsvilkår for livet langs fjorden. Vandet stiger. Fra fersk til salt. Vandet falder. Vandet fryser. Fjorden har skiftet karakter og været både en forbindelse og forbandelse. Men den er blevet forceret og indtaget. Fra spisekammer til rekreativt rum. Fjorden forbinder. Senest med endnu en bro. Endnu én til samlingen. Endnu en forbindelse mellem menneske og fjord.

UDSTILLINGEN

I udstillingen vil du finde adskillige forbindelser til fænomener og historier på tværs af fjorden. De er markeret med pink. Vi indbyder dig hermed til at se udstillingen i nye sammenhænge og skabe dine egne forbindelser i udstillingen. Måske finder du én, som vi har overset?

UDSTILLINGEN KAN OPLEVES FRA 22. NOVEMBER I MUSEETS ÅBNINGSTID

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Modtag nyheder om kommende arrangementer, udstillinger, events og gode tilbud fra Frederikssund Museum, Færgegården og ROMUs andre museer i Roskilde og Lejre Kommune.
d.8-5-2021