september, 2020

This is a repeating event

lør26sep11:3014:30FotovandringPå sporet af fortiden med kameraet i hånden11:30 - 14:30

Tag med fotograf Ida Arentoft på fotovandring i landskabet omkring Frederikssund Museum, Færgegården. Turen igennem giver hun tips og tricks til at fotografere i naturen, og vil løbende give feedback på de billeder, du tager undervejs. Så tag smartphonen eller kameraet i hånden, vandreskoene på fødderne og gå på en inspirerende og hyggelig fotovandring i den skønne natur. Turen er for børn, unge og voksne i alle aldre.

Fotovandringen begynder i museets kommende fotoudstilling ”På sporet af fortiden”. Udstillingens fotografier er alle taget med fokus på fortidsminder i Frederikssund Kommune, og vi lader vi os inspirere af fotografierne, diskuterer motiverne og taler om hvordan du kan skabe dine egne fotografier af fortidsminder. Vi vil snakke om komposition, beskæring, perspektiv og visuelle virkemidler.

På vandringen vil vi arbejde videre med at skabe flotte billeder af fortidsminder. Vi går på opdagelse i landskabet omkring Frederikssund Museum, Færgegården, hvor du kan tage billeder med eget kamera eller mobiltelefon. På turen får du tips og tricks til at fotografere i naturen, og vi taler løbende om de billeder, du tager. Sammen finder vi historiske fortællinger i landskabet, og bliver bedre til at observere omgivelserne. Dagen afrundes med en kort gennemgang af fotografierne fra dagens fotovandring, og du får mulighed for at gøre dit fotografi til en del af museets særudstilling.

Tid, pris, sted:

Lørdag d. 26/9 og lørdag d. 3/10 kl. 11.30 – 14.30

75 kr. + billetgebyr.

Billetter kan købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik.

Mødested: Frederikssund Museum, Færgegården

(Lørdag) 11:30 - 14:30

Frederikssund Museum, Færgegården

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

d.30-1-2023