september, 2020

This is a repeating event

26sep11:3014:30FotovandringPå sporet af fortiden med kameraet i hånden

Tag med fotograf Ida Arentoft på fotovandring i landskabet omkring Frederikssund Museum, Færgegården. Turen igennem giver hun tips og tricks til at fotografere i naturen, og vil løbende give feedback på de billeder, du tager undervejs. Så tag smartphonen eller kameraet i hånden, vandreskoene på fødderne og gå på en inspirerende og hyggelig fotovandring i den skønne natur. Turen er for børn, unge og voksne i alle aldre.

Fotovandringen begynder i museets kommende fotoudstilling ”På sporet af fortiden”. Udstillingens fotografier er alle taget med fokus på fortidsminder i Frederikssund Kommune, og vi lader vi os inspirere af fotografierne, diskuterer motiverne og taler om hvordan du kan skabe dine egne fotografier af fortidsminder. Vi vil snakke om komposition, beskæring, perspektiv og visuelle virkemidler.

På vandringen vil vi arbejde videre med at skabe flotte billeder af fortidsminder. Vi går på opdagelse i landskabet omkring Frederikssund Museum, Færgegården, hvor du kan tage billeder med eget kamera eller mobiltelefon. På turen får du tips og tricks til at fotografere i naturen, og vi taler løbende om de billeder, du tager. Sammen finder vi historiske fortællinger i landskabet, og bliver bedre til at observere omgivelserne. Dagen afrundes med en kort gennemgang af fotografierne fra dagens fotovandring, og du får mulighed for at gøre dit fotografi til en del af museets særudstilling.

Tid, pris, sted:

Lørdag d. 26/9 og lørdag d. 3/10 kl. 11.30 – 14.30

75 kr. + billetgebyr.

Billetter kan købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik.

Mødested: Frederikssund Museum, Færgegården

(Lørdag) 11:30 - 14:30

Frederikssund Museum, Færgegården

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

FORBUNDET

FORBUNDET

Mini-udstilling fra 22. november 2019

INTRO

Vi hører det ofte. Havene stiger. Klimaforandringerne. Fjordens skiftende beskaffenhed har til alle tider været et livsvilkår for livet langs fjorden. Vandet stiger. Fra fersk til salt. Vandet falder. Vandet fryser. Fjorden har skiftet karakter og været både en forbindelse og forbandelse. Men den er blevet forceret og indtaget. Fra spisekammer til rekreativt rum. Fjorden forbinder. Senest med endnu en bro. Endnu én til samlingen. Endnu en forbindelse mellem menneske og fjord.

UDSTILLINGEN

I udstillingen vil du finde adskillige forbindelser til fænomener og historier på tværs af fjorden. De er markeret med pink. Vi indbyder dig hermed til at se udstillingen i nye sammenhænge og skabe dine egne forbindelser i udstillingen. Måske finder du én, som vi har overset?

UDSTILLINGEN KAN OPLEVES FRA 22. NOVEMBER I MUSEETS ÅBNINGSTID

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Modtag nyheder om kommende arrangementer, udstillinger, events og gode tilbud fra Frederikssund Museum, Færgegården og ROMUs andre museer i Roskilde og Lejre Kommune.