februar, 2022

tor17feb17:0020:00F*YOGA på FærgegårdenGiv dig selv et åndehul fra hverdagen17:00 - 20:00

17. februar kl. 17.00-18.00 eller 19.00-20.00

Giv dig selv et åndehul fra hverdagen

Den 17. februar kan du tage med på en meditativ rejse under fjordens overflade.
F*YOGA er en sammentrækning af ”fjord” og ”yoga”, og er en blanding af meditation, yoga og levende historiefortælling om fjordens dyr og deres fascinerende liv og kulturhistorie.

Ved hjælp af afstressende yogastillinger og meditativ historiefortælling tager yogainstruktør og historiefortæller Anna Bove os med på en afspændende og eventyrlig rejse i fjorden. Sammen dykker vi ned under overflade og udforsker fjordens forunderlige verden helt tæt på. Mød bl.a. den mystiske og sagnomspundne ål, som har givet liv til mange myter og spændende folketro gennem tiderne.

Bliv strakt ud, stresset af og få et sanseligt indblik i dyrenes liv og deres historie.

Rejsen er for alle, som har mod på et afspændende fjordeventyr. Det kræver ingen erfaring med hverken yoga eller meditation at deltage. Kom i blødt varmt tøj med bevægelsesfrihed. Tag din egen yogamåtte og tæppe med eller lån af museet.

KØB BILLETTER

17. februar kl. 17.00-18.00 eller 19.00-20.00

60 kr.

Billetter købes på Billetto.dk (anbefalet alder: fra 15 år)

(Torsdag) 17:00 - 20:00

Færgegården

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

d.30-1-2023