november, 2021

This is a repeating event

ons03nov17:0020:00F*YOGA PÅ FÆRGEGÅRDENTag med på en meditativ rejse under fjordens overflade17:00 - 20:00

3. november kl. 17.00-18.00 eller 19.00-20.00
17. november kl. 17.00-18.00 eller 19.00-20.00

Tag med på en meditativ rejse under fjordens overflade

Gennem meditative fortællinger og liggende afstressende yin yoga kan du en vinteraften i november opleve fjordens eventyrlige dyreliv på en helt ny og anderledes måde.

Med blid og rolig stemme vil yogainstruktør og historiefortæller Anna Bove guide os igennem en afspændende og eventyrlig rejse i fjorden. Ved hjælp af afstressende yogastillinger og meditativ historiefortælling dykker vi ned under vandets overflade og udforsker fjordens forunderlige verden helt tæt på. Mød bl.a. sildens sagnomspundne verden og dværgkonkens blodrusende liv. Omsluttet af vandet forsvinder livet over fjorden for en kort stund. Trafikstøjen ophører og to do listen smuldrer. Til lyden af vandets brusen og rislen guider Anna os igennem særligt udvalgte yogastillinger, som former vores kroppe efter hvert enkelt dyr, vi møder undervejs. Rejsen under overfladen bliver levende for både krop og sjæl.

Bliv strukket ud, stresset af og få et sanseligt indblik i fjorden og dens dyr.

Rejsen er for alle, som har mod på et afspændende fjordeventyr. Det kræver ingen erfaring med hverken yoga eller meditation at deltage. Kom i blødt tøj, som du har bevægelsesfrihed i. Museet stiller både yogamåtter og tæpper til rådighed. Du er dog velkommen til også at tage din egen måtte og tæppe med. Vi glæder os til at tage på eventyr med dig!

KØB BILLETTER

3. november kl. 17.00-18.00 eller 19.00-20.00
17. november kl. 17.00-18.00 eller 19.00-20.00

60 kr.
Billetter købes på Billetto.dk
(anbefalet alder: fra 12 år)

Frederikssund Museum Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

(Onsdag) 17:00 - 20:00

Færgegården

Future Event Times in this Repeating Event Series

november 17, 2021 17:00 - november 17, 2021 20:00

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

d.30-1-2023