november, 2021

This is a repeating event

ons03nov17:0020:00F*YOGA PÅ FÆRGEGÅRDENTag med på en meditativ rejse under fjordens overflade17:00 - 20:00

3. november kl. 17.00-18.00 eller 19.00-20.00
17. november kl. 17.00-18.00 eller 19.00-20.00

Tag med på en meditativ rejse under fjordens overflade

Gennem meditative fortællinger og liggende afstressende yin yoga kan du en vinteraften i november opleve fjordens eventyrlige dyreliv på en helt ny og anderledes måde.

Med blid og rolig stemme vil yogainstruktør og historiefortæller Anna Bove guide os igennem en afspændende og eventyrlig rejse i fjorden. Ved hjælp af afstressende yogastillinger og meditativ historiefortælling dykker vi ned under vandets overflade og udforsker fjordens forunderlige verden helt tæt på. Mød bl.a. sildens sagnomspundne verden og dværgkonkens blodrusende liv. Omsluttet af vandet forsvinder livet over fjorden for en kort stund. Trafikstøjen ophører og to do listen smuldrer. Til lyden af vandets brusen og rislen guider Anna os igennem særligt udvalgte yogastillinger, som former vores kroppe efter hvert enkelt dyr, vi møder undervejs. Rejsen under overfladen bliver levende for både krop og sjæl.

Bliv strukket ud, stresset af og få et sanseligt indblik i fjorden og dens dyr.

Rejsen er for alle, som har mod på et afspændende fjordeventyr. Det kræver ingen erfaring med hverken yoga eller meditation at deltage. Kom i blødt tøj, som du har bevægelsesfrihed i. Museet stiller både yogamåtter og tæpper til rådighed. Du er dog velkommen til også at tage din egen måtte og tæppe med. Vi glæder os til at tage på eventyr med dig!

KØB BILLETTER

3. november kl. 17.00-18.00 eller 19.00-20.00
17. november kl. 17.00-18.00 eller 19.00-20.00

60 kr.
Billetter købes på Billetto.dk
(anbefalet alder: fra 12 år)

Frederikssund Museum Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

(Onsdag) 17:00 - 20:00

Færgegården

Future Event Times in this Repeating Event Series

november 17, 2021 17:00 - november 17, 2021 20:00

Lær at forsvare dig mod naturens onde kræfter på Færgegården

06.10.2022

Lær at forsvare dig mod naturens onde kræfter på Færgegården

Det er godt at kunne forsvare sig mod onde kræfter – men det kan godt være lidt uhyggeligt alligevel. En ekspert i gys og gru vil fortælle om fortidens tips og tricks til at beskytte sig selv, og alle tricks skal selvfølgelig afprøves. Foto: Katrine Catalan/ ROMU

Allehelgen truer lige om hjørnet, og de mørke kræfter ligger på lur. Heldigvis kan man på Frederikssund Museum, Færgegården, ruste sig til kamp mod det onde. I efterårsferien kan store og små lære tips og tricks til at holde naturens grumme væsner fra døren. Hvis man altså tør.

Af Lene Steinbeck

Efterårsferien kommer ikke et øjeblik for sent, hvis man vil være rustet til Allehelgen. Det er den aften på året, hvor de mørke kræfter rører på sig og går på rov blandt os dødelige. Traditionen tro kommer Frederikssund Museum, Færgegården, til undsætning, når både store og små gæster i efterårsferien kan lære, hvordan man bedst tager kampen op og beskytter sig mod de onde kræfter.

En gys og gru-ekspert vil give tips og tricks til, hvordan man afværger farerne. Hvad gør man for eksempel, når de døde rejser sig fra deres grave, når Ellefolket går på jagt efter fanger i den mørke skov, eller når Åmanden venter på at fange sit næste drukneoffer?

De nysgerrige og modige besøgende vil blive sendt på en mission, hvor udfordringer og opgaver skal løses som en del af træningen. På turen, som foregår i museets have, skeles der til historiebøgerne for at se, hvordan man historisk har værnet sig mod de overnaturlige farer – og selvfølgelig skal alle gæster, store som små, selv prøve, om det virker.

Ikke kun for sjov

Selv om det i dag mest er for sjov, så var det engang dødsens alvor. Alle tips og tricks til at forsvare sig selv er hentet fra 16- og 1700-tallets skikke og folketro, fortæller Maja Kvamm, der er projektmedarbejder på Frederikssund Museum, Færgegården:

”Det her med de onde kræfter har været noget, som folk rent faktisk troede på: At naturen var befolket med både hjælpsomme og onde væsner. Væsner, som man skulle holde sig gode venner med – eller værne sig imod. Det var ikke bare én dag, men hele året, at man skulle passe på. Og det har været almen praksis, som man kan finde beskrevet i historiske kilder og gamle ritualer.”

Hver dag kl. 11, 12 og 13 begynder en ny missionstur rundt i museumshaven med en ekspert i gys og gru. Turen tager omkring en time til halvanden. Og har man fået blod på tanden, kan man opleve turen én gang til, denne gang i mørke, den 31. oktober. I år vil Færgegården nemlig udvide arrangementet, så man også på Allehelgensaften kan tage kampen op mod det overnaturlige. Her er der kl. 17 planlagt en skumringstur, hvor de mindre børn og deres familier har mulighed for at være med, og kl. 19.30 kan de lidt større børn teste deres mod i mørket omkring Færgegården.

17.-21. oktober, alle dage kl. 11, 12 og 13. Hver tur varer ca. halvanden time.

Entré: Børn 0-18 år: Gratis, voksne: 50 kr. (+ billetgebyr)

ROMUs mange efterårsferieaktiviteter

Uhyggelig Allehelgen og en tur i TV-2’s lydstudie:

Der er aktiviteter for alle, når ROMU inviterer til efterårsferiesjov i Lejre, Frederikssund og Roskilde Kommune. Tag med Hugin og Munin på mission på Lejre Museum, bryg din egen æblemost på Tadre Mølle, gå på jagt efter den fede lyd i TV-2’s gamle lydstudie på Ragnarock og deltag i en æblefest i Lützhøfts Købmandsgaard.

Hele programmet kan ses på www.romu.dk/efteraarsferie

d.6-10-2022