februar, 2020

This is a repeating event

10feb11:0014:00Koldblodigt mord i kold krigMystisk mordgåde for børn i vinterferien

Frederikssund Museum, Færgegården gentager successen fra sidste år og inviterer til opklaring af en ny mordgåde i skolernes vinterferie, denne gang om et koldblodigt mord under den kolde krig.

Mordgåden udspiller sig under Den kolde krig, hvor kampen mellem stormagterne buldrer under overfladen. Der bliver spioneret og lusket i krogene, mens alle står på tåspidserne – kommer der en ny krig eller ej?
Årets mordgåde kræver list, fornuft og gode lytteevner. Vi befinder os midt i Den kolde krig, hvor spionagegrupper arbejder hårdt på at fange nogle af de lumske hemmeligheder, der dagligt flyver under radaren. Der er blevet begået et mord i området, men på grund af alt hemmelighedskræmmeriet er det næsten umuligt at få opklaret – der er brug for hjælp udefra. Find luppen frem og kom politiet til undsætning i denne spændende og dramatiske mordgåde!

Efterforskningschefen møder jer ved indgangen, hvor I får udleveret rapporter og bliver orienteret om sagen. Herefter går selve opklaringsarbejdet i gang. Hver familie laver sit eget opklaringsarbejde, så her er samarbejde og holdånd helt afgørende. Det gælder nemlig om at holde både øjne og ører åbne efter spor i sagen overalt, hvor man går! Undervejs er der mulighed for at møde nogle af de mistænkte og snakke med dem.

Arrangementet er for hele familien, men henvender sig primært til børn i alderen 7-14 år og deres voksne.

TID, PRIS OG STED

10.-16. februar, kl.11.00-14.00
60 kr + billetgebyr. Billetter købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik – Vær opmærksom på at vælge korrekt dato ved billetkøb på billetto.dk.
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

OBS. Børn under 18 har gratis entré.

(Mandag) 11:00 - 14:00

Frederikssund Museum, Færgegården

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Få kulturarven hjem i stuen: live streamet foredrag om mystiske gravpladser

27.10.2020

Få kulturarven hjem i stuen: live streamet foredrag om mystiske gravpladser

Der var både børn og voksne i de gådefulde grave, som dukkede op, da den nye bro skulle anlægges. Foto: ROMU

Frederikssund Museum, Færgegården live streamer foredraget ‘Forbindelser over fjorden – Mystiske gravpladser’, så du kan få historien hjem i stuen under pandemien. Kom tæt på mennesker, der levede ved fjorden for næsten to årtusinder siden. Det er d. 19. november kl. 19.

Der har egentligt været udsolgt til det fysiske foredrag i månedsvis, og det vil fortsat finde sted som fysisk arrangement. Men Frederikssund Museum, Færgegården, begynder nu at live streame arrangementer, så kulturarven kan komme ud til flere – og vi kan passe på hinanden samtidig.

For en reduceret billetpris kan du lære mere om de mystiske gravpladser fra dansk romertid, der blev fundet ved anlægningen af Kronprinsesse Marys Bro i 2015-2018, og som stammer fra de første århundreder efter vor tidsregning – alt sammen hjemme fra din egen stue.

Arkæolog på udgravningen Katrine Ipsen Kjær vil fortælle om de gådefulde jordfæstegrave, hvor både børn og voksne var begravet. Med sig bringer hun en masse billeder fra udgravningen, så du kan komme helt tæt på detaljerne og få gode bud på de forklaringer, der knytter sig til menneskene i gravene – og de gaver, de fik med sig på den sidste rejse.

Flere kan være med

Færgegården arbejder for, at brugerne fortsat kan dele stærke kulturelle oplevelser – under sikre forhold, og museumsinspektør, Line Jandoria Jørgensen glæder sig over at kunne gå i luften med live streaming:

”Vi vil gerne give så mange som muligt chancen for deltage i museets foredrag og andre kulturarrangementer, derfor er jeg rigtig glad for, at man nu også kan opleve vores arrangementer hjemme fra stuen. På den måde kan vi sammen dele viden og gode oplevelser samtidig med, at vi passer på hinanden under pandemien.”

Folk, der allerede har billet til det fysiske arrangement, kan fortsat få den oplevelse, de har betalt for, selvom regeringen for nyligt har skærpet restriktionerne. Arrangementet er nemlig på linje med fx koncerter undtaget begrænsningen på 10 personer, fordi publikum sidder ned og kigger i samme retning. Der er påbud om mundbind, når man bevæger sig ind og ud af lokalet.

TID, PRIS OG STED

Fysisk arrangement:

19. november kl. 19.00-21.00
60 kr. + billetgebyr. UDSOLGT
Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

Live streaming:

19. november kl. 19.00-21.00
25 kr. + billetgebyr. Billetter købes på billetto.dk.
Se med via smartphone, tablet eller computer hjemme fra din egen stue
Du vil modtage en mail en time før arrangementet med link og informationer om, hvad du skal gøre.

FLERE ARTIKLER OG NYHEDER FRA FÆRGEGÅRDEN

d.5-3-2021