februar, 2020

This is a repeating event

10feb11:0014:00Koldblodigt mord i kold krigMystisk mordgåde for børn i vinterferien

Frederikssund Museum, Færgegården gentager successen fra sidste år og inviterer til opklaring af en ny mordgåde i skolernes vinterferie, denne gang om et koldblodigt mord under den kolde krig.

Mordgåden udspiller sig under Den kolde krig, hvor kampen mellem stormagterne buldrer under overfladen. Der bliver spioneret og lusket i krogene, mens alle står på tåspidserne – kommer der en ny krig eller ej?
Årets mordgåde kræver list, fornuft og gode lytteevner. Vi befinder os midt i Den kolde krig, hvor spionagegrupper arbejder hårdt på at fange nogle af de lumske hemmeligheder, der dagligt flyver under radaren. Der er blevet begået et mord i området, men på grund af alt hemmelighedskræmmeriet er det næsten umuligt at få opklaret – der er brug for hjælp udefra. Find luppen frem og kom politiet til undsætning i denne spændende og dramatiske mordgåde!

Efterforskningschefen møder jer ved indgangen, hvor I får udleveret rapporter og bliver orienteret om sagen. Herefter går selve opklaringsarbejdet i gang. Hver familie laver sit eget opklaringsarbejde, så her er samarbejde og holdånd helt afgørende. Det gælder nemlig om at holde både øjne og ører åbne efter spor i sagen overalt, hvor man går! Undervejs er der mulighed for at møde nogle af de mistænkte og snakke med dem.

Arrangementet er for hele familien, men henvender sig primært til børn i alderen 7-14 år og deres voksne.

TID, PRIS OG STED

10.-16. februar, kl.11.00-14.00
60 kr + billetgebyr. Billetter købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik – Vær opmærksom på at vælge korrekt dato ved billetkøb på billetto.dk.
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

OBS. Børn under 18 har gratis entré.

(Mandag) 11:00 - 14:00

Frederikssund Museum, Færgegården

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

FORBUNDET

FORBUNDET

Mini-udstilling fra 22. november 2019

INTRO

Vi hører det ofte. Havene stiger. Klimaforandringerne. Fjordens skiftende beskaffenhed har til alle tider været et livsvilkår for livet langs fjorden. Vandet stiger. Fra fersk til salt. Vandet falder. Vandet fryser. Fjorden har skiftet karakter og været både en forbindelse og forbandelse. Men den er blevet forceret og indtaget. Fra spisekammer til rekreativt rum. Fjorden forbinder. Senest med endnu en bro. Endnu én til samlingen. Endnu en forbindelse mellem menneske og fjord.

UDSTILLINGEN

I udstillingen vil du finde adskillige forbindelser til fænomener og historier på tværs af fjorden. De er markeret med pink. Vi indbyder dig hermed til at se udstillingen i nye sammenhænge og skabe dine egne forbindelser i udstillingen. Måske finder du én, som vi har overset?

UDSTILLINGEN KAN OPLEVES FRA 22. NOVEMBER I MUSEETS ÅBNINGSTID

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Modtag nyheder om kommende arrangementer, udstillinger, events og gode tilbud fra Frederikssund Museum, Færgegården og ROMUs andre museer i Roskilde og Lejre Kommune.
d.8-5-2021