februar, 2020

This is a repeating event

man10feb11:0014:00Koldblodigt mord i kold krigMystisk mordgåde for børn i vinterferien11:00 - 14:00

Frederikssund Museum, Færgegården gentager successen fra sidste år og inviterer til opklaring af en ny mordgåde i skolernes vinterferie, denne gang om et koldblodigt mord under den kolde krig.

Mordgåden udspiller sig under Den kolde krig, hvor kampen mellem stormagterne buldrer under overfladen. Der bliver spioneret og lusket i krogene, mens alle står på tåspidserne – kommer der en ny krig eller ej?
Årets mordgåde kræver list, fornuft og gode lytteevner. Vi befinder os midt i Den kolde krig, hvor spionagegrupper arbejder hårdt på at fange nogle af de lumske hemmeligheder, der dagligt flyver under radaren. Der er blevet begået et mord i området, men på grund af alt hemmelighedskræmmeriet er det næsten umuligt at få opklaret – der er brug for hjælp udefra. Find luppen frem og kom politiet til undsætning i denne spændende og dramatiske mordgåde!

Efterforskningschefen møder jer ved indgangen, hvor I får udleveret rapporter og bliver orienteret om sagen. Herefter går selve opklaringsarbejdet i gang. Hver familie laver sit eget opklaringsarbejde, så her er samarbejde og holdånd helt afgørende. Det gælder nemlig om at holde både øjne og ører åbne efter spor i sagen overalt, hvor man går! Undervejs er der mulighed for at møde nogle af de mistænkte og snakke med dem.

Arrangementet er for hele familien, men henvender sig primært til børn i alderen 7-14 år og deres voksne.

TID, PRIS OG STED

10.-16. februar, kl.11.00-14.00
60 kr + billetgebyr. Billetter købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik – Vær opmærksom på at vælge korrekt dato ved billetkøb på billetto.dk.
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

OBS. Børn under 18 har gratis entré.

(Mandag) 11:00 - 14:00

Frederikssund Museum, Færgegården

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

d.30-1-2023