oktober, 2020

This is a repeating event

12okt11:0015:00Mød dyrene i fjordenUdforsk livet i vandet, kæl en krabbe og smag på en fisk tilberedt over bål.

Hvad gemmer der sig egentlig under vandets overflade ude i fjorden?

Lige så længe der har boet mennesker ved fjorden i Frederikssund, har dyrene i vandet spillet en vigtig rolle for os. Men har du nogensinde kigget nærmere på alle de mange forskellige dyr, der bor under vandets overflade? De fleste af os, har set og smagt en fisk, men har du nogensinde set, hvordan en fisk ser ud indeni? Har du været helt tæt på de mange små dyr, som kribler og krabler, svømmer og kravler rundt på fjordens sandbund?

I efterårsferien kan du på Frederikssund Museum, Færgegården møde og udforske nogle af de mange dyr, der bor ude i fjorden sammen med os. Vi lærer dig også, hvordan du kan lave dit eget fiskegarn, så du selv kan blive en vaskeægte fjordfisker.

Tid, pris, sted:

12. – 16. oktober 2020

Kl. 11.00-15.00

Deltagelse og entré for børn er gratis. Almindelig entré for voksne.

Pga. covid-19 skal der bookes pladser til arrangementet på forhånd. Pladser bookes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik.

(Mandag) 11:00 - 15:00

Frederikssund Museum, Færgegården

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

FORBUNDET

FORBUNDET

Mini-udstilling fra 22. november 2019

INTRO

Vi hører det ofte. Havene stiger. Klimaforandringerne. Fjordens skiftende beskaffenhed har til alle tider været et livsvilkår for livet langs fjorden. Vandet stiger. Fra fersk til salt. Vandet falder. Vandet fryser. Fjorden har skiftet karakter og været både en forbindelse og forbandelse. Men den er blevet forceret og indtaget. Fra spisekammer til rekreativt rum. Fjorden forbinder. Senest med endnu en bro. Endnu én til samlingen. Endnu en forbindelse mellem menneske og fjord.

UDSTILLINGEN

I udstillingen vil du finde adskillige forbindelser til fænomener og historier på tværs af fjorden. De er markeret med pink. Vi indbyder dig hermed til at se udstillingen i nye sammenhænge og skabe dine egne forbindelser i udstillingen. Måske finder du én, som vi har overset?

UDSTILLINGEN KAN OPLEVES FRA 22. NOVEMBER I MUSEETS ÅBNINGSTID

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Modtag nyheder om kommende arrangementer, udstillinger, events og gode tilbud fra Frederikssund Museum, Færgegården og ROMUs andre museer i Roskilde og Lejre Kommune.
d.9-5-2021