oktober, 2020

This is a repeating event

man12okt11:0015:00Mød dyrene i fjordenUdforsk livet i vandet, kæl en krabbe og smag på en fisk tilberedt over bål.11:00 - 15:00

Hvad gemmer der sig egentlig under vandets overflade ude i fjorden?

Lige så længe der har boet mennesker ved fjorden i Frederikssund, har dyrene i vandet spillet en vigtig rolle for os. Men har du nogensinde kigget nærmere på alle de mange forskellige dyr, der bor under vandets overflade? De fleste af os, har set og smagt en fisk, men har du nogensinde set, hvordan en fisk ser ud indeni? Har du været helt tæt på de mange små dyr, som kribler og krabler, svømmer og kravler rundt på fjordens sandbund?

I efterårsferien kan du på Frederikssund Museum, Færgegården møde og udforske nogle af de mange dyr, der bor ude i fjorden sammen med os. Vi lærer dig også, hvordan du kan lave dit eget fiskegarn, så du selv kan blive en vaskeægte fjordfisker.

Tid, pris, sted:

12. – 16. oktober 2020

Kl. 11.00-15.00

Deltagelse og entré for børn er gratis. Almindelig entré for voksne.

Pga. covid-19 skal der bookes pladser til arrangementet på forhånd. Pladser bookes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik.

(Mandag) 11:00 - 15:00

Frederikssund Museum, Færgegården

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

d.30-1-2023