juli, 2020

This is a repeating event

ons08jul11:0015:00Ohøj landkrabber!Der er Skipperskole for børn og deres voksne på Frederiksund Museum, Færgegården.11:00 - 15:00

Der er Skipperskole for børn og deres voksne på Frederikssund Museum, Færgegården.

Ohøj! Kom og brug en dag i sommerferien med udsigt over fjorden, når Frederikssund Museum, Færgegården, inviterer børn og deres voksne til en dag på Skipperskole.

Her kan børnene prøve kræfter med livet til søs og de mange prøvelser en ægte skipper må igennem på land og til vands. Med et kort i den ene hånd og et kompas i den anden er I klar til at sætte kurs mod den første skipper-prøvelse. Der er masser af sjove og lærerige opgaver, der skal løses, og der venter et flot diplom til dem, der gennemfører skipperskolen som ægte søulke.

Aktiviteterne er naturligvis tilpasset de gældende forholdsregler og retningslinjer omkring covid-19.
På Frederikssund Museum, Færgegården passer vi på hinanden og holder afstand.

Tid, sted, pris:

8.,15., 22., og 29. juli 2020.
Aktiviteterne foregår mellem kl. 11:00 og 15:00

I kan komme og gå i gang med skippereventyret, når det passer jer og indtil museet lukker kl. 15.00.

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, Jægerspris

Deltagelse og entré for børn er gratis. Almindelig entré for voksne.

(Onsdag) 11:00 - 15:00

Frederikssund Museum, Færgegården

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Future Event Times in this Repeating Event Series

juli 15, 2020 11:00juli 22, 2020 11:00juli 29, 2020 11:00

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

d.30-1-2023