august, 2022

lør06aug16:0022:30OPLEV 1940'ERNE - Jazzet sommerfest i museumshaven16:00 - 22:30

Mad, mode, musik – dans & drinks. Tag med til sommerfest i museumshaven, når vi udforsker 1940’erne den 6. august 2022.

Vær’ med til en hyggelig sommerfest, hvor vi skal opleve 1940’erne med hele kroppen. Smag på årtiet ved den gamle pølsevogn, eller gå på opdagelse i tidens mange spændende cocktails i cocktailbaren. Aftenen igennem vil der være live musik og blive spillet op til dans i tidens lystige toner. Musikekspert og danser Per Rock vil sørge for, at undervise os i tidens trin, så vi kan danse os gennem aftenen sammen.

Ved hjælp af sin gamle pladespiller og sine vilde dansemoves, vil Per Rock desuden demonstrere og fortælle om jazzens musikhistorie. Vi skal også udforske tidens mode, udtryk og kulturelle værdier, når modehistoriker Frederikke Heick tager os med på en rejse gennem hverdag og fest ved et farverigt historisk modeshow.

Der er lagt op til dans og hygge hele aftenen, og man er velkommen til at medbringe egen mad og picnickurv til museets stemningsfulde have.

Museet byder på gratis saftevand og småkager til børnene. Der vil være salg af drikkevarer til de voksne og en cocktailbar anno 1940’erne.

Kom gerne i dit flotteste 40’er inspirerede outfit.

NB! Hele arrangementet foregår udenfor. Husk praktisk tøj og evt. et tæppe.

AFTENENS PROGRAM

16.00                     Museet åbner for aftenens arrangement

16.15 – 16.45      Historisk modeshow – 1940’erne fortalt gennem tøj og stil

17.00 – 18.00      Fortælling om jazzens kulturhistorie med musikeksempler

18.15 – 19.00      Live musik

19.00 – 19.30      Danseundervisning i tidens trin

19.45 – 20.30      Live musik

20.45 – 21.30      Live musik

21.30 – 22.30      Festen fortsætter. Musik, dans og drinks

Reservér billet

Lørdag den 6. august kl. 16.00-22.30

Gratis 0-18 år, 100 kr. for voksne (+billetgebyr)

Frederikssund Museum Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

(Lørdag) 16:00 - 22:30

Færgegården

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

d.30-1-2023