maj, 2023

søn21maj10:0013:00SMAG PÅ NATUREN – SANKETUR I HAVE OG GRØFTEKANT10:00 - 13:00

Færgegården og Vild Mad-formidlerne gentager successen fra sidste år og inviterer på sanketur i naturen omkring os.

Lige så længe der har boet mennesker ved fjorden i Frederikssund, har naturens grønne spisekammer spillet en vigtig rolle for det liv, der her er blevet levet. Tag med på sanketur og lær hvordan du stadig kan nyde godt af naturens mange grønne ressourcer. Vi får besøg af en Vild Mad naturvejleder, der vil hjælpe os til at få et nærmere og anderledes blik på både have, krat og grøftekant. Han vil vise os, hvordan vi kender forskel på alt det grønne, og hvad der kan spises. Undervejs fortæller vi om den spiselige natur og dens kulturhistoriske betydning for fortidens mennesker nær fjorden. Efter sanketuren samles vi om museumshavens bålplads, hvor du får fif og tricks til at bruge det sankede hjemme i køkkenet. Vi tilbereder også smagsprøver med det spændende natur, vi har sanket.

Kom med, når vi åbner op for en grøn og bæredygtig verden lige uden for hoveddøren.
Arrangementet er for alle. Nybegyndere som øvede.

Foto: Anna Bove/ROMU

Søndag d. 23. april 2023 kl 10-13
Pris: 85 kr. + billetgebyr. Billetter købes via Billetto.
Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Find din billet her

(Søndag) 10:00 - 13:00

Færgegården

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

d.30-1-2023