september, 2020

This is a repeating event

lør12sep11:0012:30Tilbage til fortiden- fortidsmindevandring i Jægerspris Slotspark11:00 - 12:30

Fortidsminderne er alle vegne omkring os, men vi lægger sjældent mærke til dem i hverdagen. Tag med tilbage til fortiden, når vi vandrer gennem historien i Jægerspris Slotspark og udforsker parkens mange fascinerende fortidsminder. På turen udforsker vi de tidslommer fra fortiden, som stadig står i landskabet. Vi besøger runesten, skåltegnssten, mindesten, gravhøje og forskellige historierige monumenter. Hvis tiden og bentøjet tillader det, kigger vi også forbi en jættestue i skoven bag slotsparken. Undervejs fortæller vi de gode historier om fortidens gådefulde og mangeartede fortidsminder. Snør vandreskoene og gå med tilbage til fortiden.
Turen tager ca. 1,5 time.

Vandringen er blevet til gennem et samarbejde mellem Frederikssund Museum, Færgegården og Kong Frederik VII’s Stiftelse paa Jægerspris.

Tid, pris, sted:
Lørdag d. 12. september kl. 11.00-12.30 Køb billet 12. sep.
Torsdag d. 17. september. Kl. 17.00-18.30 Køb billet 17. sep.

75 kr. + billetgebyr.

Billetter kan købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik.
Max antal deltagere: 25

Mødested: Foran Cafe Danner, Slotsgården 11 3630 Jægerspris.

(Lørdag) 11:00 - 12:30

Café Danner

Slotsgården 11

Future Event Times in this Repeating Event Series

september 17, 2020 17:00

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

27.01.2023

Sjove, gamle fastelavnsløjer på Færgegården

Færgegården lover, at der ikke vil være en levende kat i tønden, når det går løs med tøndeslagning og fastelavnsløjer. Til gengæld kan børn og deres voksne smage og lege sig gennem fastelavns mange sjove traditioner. Foto: ROMU

I vinterferien kan hele familien tage på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og være med til at dyste, lege og smage sig gennem fastelavnens mange skægge traditioner.

Af: Jens-Jørgen Krogh

Engang var der gode og alvorlige grund til, at man fejrede fastelavn. Det var den sidste aften, før der skulle fastes i 40 lange dage op mod påske. Så dagen og aftenen bød på fest og morskab. Og man spiste alt det, der allerede dagen efter var forbudt.

”Det er længe siden, man fastede op til påske, men fastelavnens pudsige traditioner har holdt ved. Når vi hver februar slår katten af tønden, pynter et fastelavnsris og spiser fastelavnsboller, viderebringer vi traditioner, der går mange hundrede år tilbage i tiden” fortæller projektmedarbejder Maja Kvamm fra Færgegården.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan gæsterne opleve, hvordan man fejrede fastelavn i 17- og 1800-tallets Danmark. Kl 11.00 og 13:00 starter et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven – og her vil man gennem leg, konkurrencer og smagsprøver opleve, hvordan de velkendte fastelavnstraditioner har udviklet sig.

Arrangementet varer 1-1,5 time og slutter naturligvis med, at børnene slår katten af tønden. Maja Kvamm lover dog, at det ikke sker helt som i gamle dage, hvor man nogle steder i landet puttede levende katte i tønden.

Målgruppen er børn mellem 6 og 12 år, men hele familien er velkommen.

TID, PRIS, STED

13., 14. og 15. februar kl. 11.00 og 13.00. Turen varer 1-1,5 time

Børn gratis, Voksne kr. 50 (plus billetgebyr, billetter købes via Billetto)

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

d.30-1-2023