september, 2020

This is a repeating event

12sep11:0012:30Tilbage til fortiden- fortidsmindevandring i Jægerspris Slotspark

Fortidsminderne er alle vegne omkring os, men vi lægger sjældent mærke til dem i hverdagen. Tag med tilbage til fortiden, når vi vandrer gennem historien i Jægerspris Slotspark og udforsker parkens mange fascinerende fortidsminder. På turen udforsker vi de tidslommer fra fortiden, som stadig står i landskabet. Vi besøger runesten, skåltegnssten, mindesten, gravhøje og forskellige historierige monumenter. Hvis tiden og bentøjet tillader det, kigger vi også forbi en jættestue i skoven bag slotsparken. Undervejs fortæller vi de gode historier om fortidens gådefulde og mangeartede fortidsminder. Snør vandreskoene og gå med tilbage til fortiden.
Turen tager ca. 1,5 time.

Vandringen er blevet til gennem et samarbejde mellem Frederikssund Museum, Færgegården og Kong Frederik VII’s Stiftelse paa Jægerspris.

Tid, pris, sted:
Lørdag d. 12. september kl. 11.00-12.30 Køb billet 12. sep.
Torsdag d. 17. september. Kl. 17.00-18.30 Køb billet 17. sep.

75 kr. + billetgebyr.

Billetter kan købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik.
Max antal deltagere: 25

Mødested: Foran Cafe Danner, Slotsgården 11 3630 Jægerspris.

(Lørdag) 11:00 - 12:30

Café Danner

Slotsgården 11

Future Event Times in this Repeating Event Series

september 17, 2020 17:00

Få kulturarven hjem i stuen: live streamet foredrag om mystiske gravpladser

27.10.2020

Få kulturarven hjem i stuen: live streamet foredrag om mystiske gravpladser

Der var både børn og voksne i de gådefulde grave, som dukkede op, da den nye bro skulle anlægges. Foto: ROMU

Frederikssund Museum, Færgegården live streamer foredraget ‘Forbindelser over fjorden – Mystiske gravpladser’, så du kan få historien hjem i stuen under pandemien. Kom tæt på mennesker, der levede ved fjorden for næsten to årtusinder siden. Det er d. 19. november kl. 19.

Der har egentligt været udsolgt til det fysiske foredrag i månedsvis, og det vil fortsat finde sted som fysisk arrangement. Men Frederikssund Museum, Færgegården, begynder nu at live streame arrangementer, så kulturarven kan komme ud til flere – og vi kan passe på hinanden samtidig.

For en reduceret billetpris kan du lære mere om de mystiske gravpladser fra dansk romertid, der blev fundet ved anlægningen af Kronprinsesse Marys Bro i 2015-2018, og som stammer fra de første århundreder efter vor tidsregning – alt sammen hjemme fra din egen stue.

Arkæolog på udgravningen Katrine Ipsen Kjær vil fortælle om de gådefulde jordfæstegrave, hvor både børn og voksne var begravet. Med sig bringer hun en masse billeder fra udgravningen, så du kan komme helt tæt på detaljerne og få gode bud på de forklaringer, der knytter sig til menneskene i gravene – og de gaver, de fik med sig på den sidste rejse.

Flere kan være med

Færgegården arbejder for, at brugerne fortsat kan dele stærke kulturelle oplevelser – under sikre forhold, og museumsinspektør, Line Jandoria Jørgensen glæder sig over at kunne gå i luften med live streaming:

”Vi vil gerne give så mange som muligt chancen for deltage i museets foredrag og andre kulturarrangementer, derfor er jeg rigtig glad for, at man nu også kan opleve vores arrangementer hjemme fra stuen. På den måde kan vi sammen dele viden og gode oplevelser samtidig med, at vi passer på hinanden under pandemien.”

Folk, der allerede har billet til det fysiske arrangement, kan fortsat få den oplevelse, de har betalt for, selvom regeringen for nyligt har skærpet restriktionerne. Arrangementet er nemlig på linje med fx koncerter undtaget begrænsningen på 10 personer, fordi publikum sidder ned og kigger i samme retning. Der er påbud om mundbind, når man bevæger sig ind og ud af lokalet.

TID, PRIS OG STED

Fysisk arrangement:

19. november kl. 19.00-21.00
60 kr. + billetgebyr. UDSOLGT
Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

Live streaming:

19. november kl. 19.00-21.00
25 kr. + billetgebyr. Billetter købes på billetto.dk.
Se med via smartphone, tablet eller computer hjemme fra din egen stue
Du vil modtage en mail en time før arrangementet med link og informationer om, hvad du skal gøre.

FLERE ARTIKLER OG NYHEDER FRA FÆRGEGÅRDEN

d.5-3-2021