september, 2020

This is a repeating event

12sep11:0012:30Tilbage til fortiden- fortidsmindevandring i Jægerspris Slotspark

Fortidsminderne er alle vegne omkring os, men vi lægger sjældent mærke til dem i hverdagen. Tag med tilbage til fortiden, når vi vandrer gennem historien i Jægerspris Slotspark og udforsker parkens mange fascinerende fortidsminder. På turen udforsker vi de tidslommer fra fortiden, som stadig står i landskabet. Vi besøger runesten, skåltegnssten, mindesten, gravhøje og forskellige historierige monumenter. Hvis tiden og bentøjet tillader det, kigger vi også forbi en jættestue i skoven bag slotsparken. Undervejs fortæller vi de gode historier om fortidens gådefulde og mangeartede fortidsminder. Snør vandreskoene og gå med tilbage til fortiden.
Turen tager ca. 1,5 time.

Vandringen er blevet til gennem et samarbejde mellem Frederikssund Museum, Færgegården og Kong Frederik VII’s Stiftelse paa Jægerspris.

Tid, pris, sted:
Lørdag d. 12. september kl. 11.00-12.30 Køb billet 12. sep.
Torsdag d. 17. september. Kl. 17.00-18.30 Køb billet 17. sep.

75 kr. + billetgebyr.

Billetter kan købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik.
Max antal deltagere: 25

Mødested: Foran Cafe Danner, Slotsgården 11 3630 Jægerspris.

(Lørdag) 11:00 - 12:30

Café Danner

Slotsgården 11

Future Event Times in this Repeating Event Series

september 17, 2020 17:00

FORBUNDET

FORBUNDET

Mini-udstilling fra 22. november 2019

INTRO

Vi hører det ofte. Havene stiger. Klimaforandringerne. Fjordens skiftende beskaffenhed har til alle tider været et livsvilkår for livet langs fjorden. Vandet stiger. Fra fersk til salt. Vandet falder. Vandet fryser. Fjorden har skiftet karakter og været både en forbindelse og forbandelse. Men den er blevet forceret og indtaget. Fra spisekammer til rekreativt rum. Fjorden forbinder. Senest med endnu en bro. Endnu én til samlingen. Endnu en forbindelse mellem menneske og fjord.

UDSTILLINGEN

I udstillingen vil du finde adskillige forbindelser til fænomener og historier på tværs af fjorden. De er markeret med pink. Vi indbyder dig hermed til at se udstillingen i nye sammenhænge og skabe dine egne forbindelser i udstillingen. Måske finder du én, som vi har overset?

UDSTILLINGEN KAN OPLEVES FRA 22. NOVEMBER I MUSEETS ÅBNINGSTID

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Modtag nyheder om kommende arrangementer, udstillinger, events og gode tilbud fra Frederikssund Museum, Færgegården og ROMUs andre museer i Roskilde og Lejre Kommune.
d.9-5-2021